tromaktiko: «Κόουτς, εμείς σε θέλουμε»

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Κόουτς, εμείς σε θέλουμε»



Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χθες τόσο στη διοίκηση όσο και στους παίκτες του Παναθηναϊκού το γεγονός ότι ο Νίκος Νιόπλιας πήγε στη συνέντευξη και με βουρκωμένο ύφος εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί.

Όλοι τα έχασαν με τα λόγια του Έλληνα τεχνικού, μια και όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι μόνοι που ήξεραν τις προθέσεις του ήταν η οικογένειά του.

Ο διάλογος Πατέρα-Νιόπλια
Ο Αντωνίου πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει στον Νιόπλια. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος του προπονητή με τον πρόεδρο:
Πατέρας: «Νίκο, τι είναι αυτό που έμαθα;».
Νιόπλιας: «Πρόεδρε δεν αντέχω άλλο να με βρίζουν και να με ξεφτιλίζουν».
Πατέρας: «Πρέπει να ηρεμήσεις. Μην ακούς τι λένε οι απ’ έξω. Το θέμα είναι ότι εγώ και η διοίκηση σε στηρίζουμε. Θέλω να συνεχίσουμε μαζί».
Νιόπλιας: «Πρόεδρε, να ξέρεις ότι χάρηκα πολύ το καλοκαίρι που γύρισες. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και τη στήριξη. Πιστεύω ότι εδώ που είμαστε το οφείλουμε πολύ σε εσένα. Το ξεχνάω αυτό που έγινε και προχωράμε».
Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Νίκος Νιόπλιας ο τρόπος που του μίλησε οι πρόεδρος τον έπεισε να παραμείνει στην ομάδα.

«Την καλύτερη κίνηση»
Εν συνεχεία, ο Σισέ πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» και του είπε: «Πρόεδρε, έκανες την καλύτερη κίνηση. Όλα τα παιδιά αιφνιδιαστήκαμε όταν μάθαμε την παραίτηση του κόουτς και στεναχωρηθήκαμε γιατί θεωρούμε ότι είναι καλός προπονητής και είμαστε μια χαρά».
«Μπράβο, πρόεδρε»
Με τον Νικόλα Πατέρα μίλησε και ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης: «Μπράβο, πρόεδρε. Αυτό έπρεπε να κάνεις. Είμαστε μια χαρά στην ομάδα, κάναμε μεγάλη νίκη, και δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό που έγινε».
«Ας τους να γράφουν»
Στο μεταξύ, αυτό που δεν είχε διαρρεύσει χθες το βράδυ είναι ότι με τον Νίκο Νιόπλια μίλησε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «SportDay», ο «Mr MIG» είπε στον Έλληνα τεχνικό:
«Νίκο, καταλαβαίνω ότι νιώθεις μεγάλη πίεση, αλλά αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Ας λένε και ας γράφουν ό,τι θέλουν. Εμείς σε στηρίζουμε 100%. Βγάλε ό,τι άλλο έχεις στο μυαλό σου».
«Κόουτς, τι κάνεις;»
Με τον Νίκο Νιόπλια μίληγσε και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος άσος του είπε: «Κόουτς, τι είναι αυτά που κάνεις; Σε θέλουμε την ομάδα, να τελειώσουμε μαζί και να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα. Σκέψου το και πάρε πίσω την απόφασή σου. Εμείς σε θέλουμε».

Η αγκαλιά του Σισέ
Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στο «Ελ. Βενιζέλος» με τον Σισέ να αγκαλιάζει θερμά τον Νίκο Νιόπλια και να του λέει: «Κόουτς θα έρθεις με το πούλμαν ή θα φύγεις με το αμάξι σου; », «Θα φύγω μαζί με την ομάδα», «Εντάξει, θα τα πούμε στο πούλμαν τότε. Είμαστε μαζί σου».
Σύσκεψη στον... αέρα
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της πτήσης για την επιστροφή στην Αθήνα ο Νίκος Νιόπλιας τα έλεγε με τον Κώστα Αντωνίου και τον στενό συνεργάτη του Νικόλα Πατέρα, Στέφανο Ησαϊα. Αντικείμενο συζήτησης ήταν το θέμα του Νιόπλια, ο οποίος ήταν έντονα φορτισμένος. Οι δύο άνδρες τον έπεισαν, ωστόσο, ότι η διοίκηση είναι στο πλευρό του και μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του.
http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=148104
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!