tromaktiko: Οπλα, κράνη κατασχέσατε...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οπλα, κράνη κατασχέσατε...



Είχαν μολότοφ, ρόπαλα, σφυριά, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και άλλα πολλά... Οι τρεις από τους τέσσερις συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, που ερεύνησαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα, έκρυβαν και από ένα μίνι οπλοστάσιο.
Μερικά απο τα πολεμοφόδια... Η ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών στους συνδέσμους της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και του Παναθηναϊκού στον Αγιο Δημήτριο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης-Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας είχαν πληροφορηθεί ότι στους τέσσερις συνδέσμους, οπαδοί αποθηκεύουν «πολεμοφόδια» για να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις σε συνδέσμους άλλων ομάδων και συμπλοκές με τους φιλάθλους αυτών.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με εξαίρεση τον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στον οποίο δεν βρέθηκε το παραμικρό. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσα στους οποίους και οι υπεύθυνοι των συνδέσμων, ηλικίας 21, 25, 26, 30, 31, και 32 χρόνων. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη δύο άτομα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για συμμετοχή σε επεισόδια ή άλλα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στους τρεις από τον σύνδεσμο της ΑΕΚ ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου «περί εκρηκτικών» (κακούργημα), και κατά περίσταση τους αποδίδεται παράβαση του νόμου περί «ναρκωτικών», περί «εξωσχολικού αθλητισμού», «παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή». Στους τρεις οπαδούς του Πανιωνίου ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου «περί εκρηκτικών» (κακούργημα), «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή» και στον οπαδό του Ολυμπιακού δίωξη για παράνομη «οπλοκατοχή».
Τα κατασχεθέντα
Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι κατασχέθηκαν τα εξής:
**Στους Αγίους Αναργύρους (σύνδεσμος ΑΕΚ) βρέθηκαν έξι μολότοφ με εύφλεκτο υγρό και κροτίδα, 4,4 γρ. χασίς, δύο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και 11 φωτοβολίδες, ένας εκτοξευτήρας φωτοβολίδων τύπου στυλό και έξι φωτοβολίδες, ένα μπαστούνι του χόκεϊ και ένα του μπέιζμπολ, δύο μαδέρια, έξι ρόπαλα (τέσσερα ξύλινα και δύο μεταλλικά), δύο μεταλλικές ράβδοι, πέντε φωτοβολίδες (οι τρεις χειρός) και μια βαριοπούλα.
**Από τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού κατασχέθηκαν 13 αυτοσχέδια ξύλινα κλομπ, ένα μαχαίρι μήκους 28 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο σιδερένιο κλομπ και ένα καπνογόνο.
**Στον σύνδεσμο του Πανιωνίου βρέθηκαν 11 φωτοβολίδες (οι πέντε χειρός), έξι καπνογόνα, ένα βεγγαλικό, εννέα κροτίδες, έξι μηχανισμοί εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένας υαλοθραύστης χειρός, έξι μπουκάλια με βενζίνη, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από δύο μπουκάλια 0,5 lt με βενζίνη, δύο καδρόνια, τρία κομμάτια μάρμαρο, μία διάφανη πλαστική ράβδος, ένα κράνος και δύο μεταλλικά εξαρτήματα βαρέος τύπου.
**Ζημιές στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Μπραχάμι, αλλά και σε παρακείμενα καταστήματα προκάλεσαν περίπου 30 άτομα χθες. Η επίθεση έγινε στις 7.10 το απόγευμα, σχεδόν 24 ώρες μετά την έφοδο αστυνομικών στον συγκεκριμένο σύνδεσμο και σε ακόμη τρεις άλλων ομάδων. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.
http://www.enet.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!