tromaktiko: Και η Μέριμνα Ζωής κατά του τζόγου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Και η Μέριμνα Ζωής κατά του τζόγου



Σταδιακά πληθαίνουν οι φωνές κατά του τζόγου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ως τρόπο ζωής στη χώρα. Σειρά είχε η οργάνωση Μέριμνα Ζωής που δραστηριοποιείται στην ψυχολογική και την κοινωνική υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του «Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά» έγινε μια ανοιχτή συζήτηση για τις επιπτώσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νέα ρύθμιση των τυχερών παιγνίων. Στην συζήτηση επισημάνθηκε ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών από το τζόγο ο οποίος δεν είναι ανεξάρτητος από άλλες μορφές εξάρτησης και εξαπλώνεται μία νέα κουλτούρα νέων παιχτών από νεαρή ηλικία για εύκολο χρήμα και λάθος ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις στην ένταξη τους στη κοινωνία.
Οι πολίτες που αγωνιούν για τις επιπτώσεις του τζόγου συνεχώς αυξάνονται και καταθέτουν τους προβληματισμούς τους με επιχειρήματα. Οι φωνές υπέρ του τζόγου επαναλαμβάνουν συνέχεια το ίδιο τροπάριο : "Πληρώνουμε 32.000 ευρώ την ημέρα επειδή απαγορεύσαμε τα φρουτάκια." Η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουμε τίποτα για τα φρουτάκια αλλά για την απαγόρευση όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Όσο και να προσπαθούν αυτοί που έχουν συμφέροντα από τον τζόγο και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν να πείσουν ότι το πρόστιμο είναι για τα φρουτάκια δεν μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έχουν δημοσιευτεί. Μια απλή νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και θα απαγόρευε τα τυχερά επιφέρει άμεση διακοπή του προστίμου. Ο στόχος όμως όσων γράφουν δεν είναι το πρόστιμο αλλά η εξάπλωση του τζόγου στην Ελλάδα και τα κέρδη που θα τους αποφέρει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!