tromaktiko: Επιστολή προς Υπουργείο Πολιτισμού.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή προς Υπουργείο Πολιτισμού.



Επιστολή που εστάλη προς το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους ομάδας ποδηλατών.

"Αγαπητοί κύριοι.
Είμαι μια φοιτήτρια του ιστορικού-αρχαιολογικού τμήματος Αθηνών και ο λόγος που σας στέλνω την επιστολή αυτή είναι για να εκφράσω ένα παράπονό μου και μια παράκληση.
Την Κυριακή 18/10/2010, αποφάσισα με κάποιους φίλους μου να επισκεφτούμε το μουσείο Κεραμεικού.
Το ζητούμενο του προβλήματος έχει ως εξής: αποφασίσαμε όλοι να μετακινηθούμε με τα ποδήλατά μας, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να αφήνουμε οπουδήποτε και δη μάλλον στον πεζόδρομο του Θησείου, όταν γνωρίζουμε πως τις Κυριακές γίνεται παζάρι, με κίνδυνο να κλαπούν. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε ευγενικά να τοποθετήσουμε τα ποδήλατά μας στο χώρο του μουσείου, σε κάποια άκρη χωρίς να ενοχληθεί ο αρχαιολογικός χώρος εννοείται! Το αποτέλεσμα ήταν να μας αρνηθεί η υπεύθυνη του χώρου κι εμείς να αναβάλουμε την περιήγησή μας στο χώρο.
Είναι κρίμα και άδικο να μην υπάρχουν υποδομές για τέτοια περιστατικά.
Το θεωρώ ανεπίτρεπτο σε μια χώρα-μέλος της Ε.Ε να μην υπάρχει μέριμνα για τους ποδηλάτες, πόσο μάλλον στην πρωτεύουσα.
Γι' αυτό κάνω θερμή παράκληση εκ μέρους των ποδηλατών, να φροντίσετε για κάποιο χώρο στάθμευσης ποδήλάτων εντός των περιβόλων των μουσείων και να βοηθήσετε έτσι στο να ενδιαφερθούν όλοι για τα μουσεία και τα μνημεία χωρίς να δυσκολεύονται, πόσο μάλλον όταν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αποφασίζει να μετακινείται με ποδήλατο.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων."
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!