tromaktiko: Boomerang στην Ελληνική οικονομία γύρισε ο εκβιασμός του Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές. - Άλμα στις 800 μονάδες το spread των ελληνικών ομολόγων!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Boomerang στην Ελληνική οικονομία γύρισε ο εκβιασμός του Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές. - Άλμα στις 800 μονάδες το spread των ελληνικών ομολόγων!!



Μπράβο κ. Παπανδρέου.Μια χαρά τα κατάφερες πάλι...

Οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, η επικείμενη αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος αλλά και τα κερδοσκοπικά σενάρια περί χρεοκοπίας εκτόξευσαν στις 800 μονάδες βάσης το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου το απόγευμα της Τετάρτης.


Η ενίσχυση 77 μονάδων βάσης από την Τρίτη στη διαφοράς απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού οδήγησε το spread στο υψηλότερο σημείο του από τις αρχές του μήνα, όπως σημειώνει το Reuters.

Το ενδιαφέρον των αγορών έχει στραφεί στην αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος το 2009 από την Εurostat, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη «θα είναι πάνω από 15%».

Παράλληλα, οι αναφορές περί πρόωρων εκλογών προκαλούν τη δυσφορία του ΔΝΤ, που εκτιμά ότι η χώρα έχει ανάγκη να συνεχίσει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην «εκτροχιαστεί» το Πρόγραμμα Σταθερότητας, προκαλώντας εμμέσως αύξηση του ελληνικού κόστους δανεισμού.

Στη διακαναλική συνέντευξή του τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσει ότι δεν έχει πρόθεση να προσφύγει σε εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, μαζί με άλλα δεδομένα, θα συνεκτiμηθούν και «αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του ελληνικού λαού».

Επιπλέον νευρικότητα προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει σταματήσει, εδώ και δύο εβδομάδες, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Τα spread έχουν εκτινάξει τέλος και τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας: Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, fund ομολόγων, Pimco, είπε ότι βλέπει ελληνική χρεοκοπία μέσα σε τρία χρόνια, δίνοντας την αφορμή για ρευστοποιήσεις ελληνικών τίτλων.

ΤΟ ΒΗΜΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!