tromaktiko: F1: Race GP Κορέας: Νικητής στον μαραθώνιο ο Alonso!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

F1: Race GP Κορέας: Νικητής στον μαραθώνιο ο Alonso!



Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε υπό το φως της ημέρας και ολοκληρώθηκε όταν ο ήλιος είχε δύσει, ο Alonso ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής στο αγώνα-μαραθώνιο της Yeongam!
Με την συνολική διάρκεια να είναι κάτι λιγότερο από 3 ώρες ο Ισπανός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία του δίνει παράλληλα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών!
Στα του αγώνα τώρα, η βροχή ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής αφού έκανε αισθητή την παρουσία της, με την εκκίνηση αρχικά να αναβάλλεται για 10 λεπτά, ενώ όταν τελικά ξεκίνησε ο αγώνας, αυτός έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Βέβαια αυτό δεν κράτησε και πολύ, καθώς έχοντας πραγματοποιήσει 3 γύρους πίσω από το SC, οι αγωνοδίκες έδειξαν κόκκινη σημαία, επειδή η πίστα έμοιαζε περισσότερο με λίμνη...

Με τον αγώνα λοιπόν να σταματαει προσωρινά, μεγάλωσε και η αβεβαιότητα, αφού κάνεις δεν μπορούσε να προδικάσει για το πιο θα ήταν το μέλλον του παρθενικού αγώνα στην Yeongam! Oσο περνούσε η ώρα η βροχή μειώθηκε αρκετά, κάτι το οποίο είχε σαν συνέπεια ο αγώνας να ξεκινήσει πάλι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας στις 10.05 ώρα Ελλάδος.

Με την πίστα να βελτιώνεται σχετικά, το SC παρέμεινε μέχρι και τον 17ο γύρο, και απο'κει και έπειτα δόθηκε πράσινη σημαία, αλλά βέβαια χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη του αγώνα..!
Με το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Alonso ήταν αυτός που πανηγύριζε, αφού είχε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου!
Έπειτα από αυτή τη νίκη, γίνεται ο πρώτος πιλότος φέτος που φτάνει τις 5 νίκες, ενώ αυτή ήταν η 26η νίκη για τον Ισπανό! Πίσω του βρέθηκε ο Lewis Hamilton που κατάφερε να επιστρέψει σε βάθρο, έπειτα από την νίκη που είχε σημειώσει στο Βέλγιο, με τον Βρετανό να μένει ζωντανός ακόμα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Felipe Massa που κατάφερε να αποφύγει λάθη στον αγώνα και να πάρει σημαντικούς βαθμούς για την Ferrari στους κατασκευαστές.
Πιο πίσω βρέθηκαν οι Schumacher και Kubica, με τον Γερμανό ύστερα από αθόρυβο, αλλά και αλάνθαστο αγώνα να τερματίζει τόσο ψηλά.  Κάτι ανάλογο είχε να πετυχει από τον αγώνα της Τουρκίας. Από την άλλη ο Kubica και αυτός δίνοντας αρκετές μάχες κατάφερε να τερματίσει τελικά στην 5η θέση. Απο'κει και έπειτα ο Tonio Liuzzi με την 6η θέση που κατέκτησε, σημείωσε την καλύτερη του επίδοση για φέτος, ενώ τις υπόλοιπες 4 βαθμολογούμενες θέσεις πήραν αμφότερες oι Williams και Sauber. Στην Williams αντιμετώπισαν προβλήματα στους τελευταίους γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά, μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους για αλλαγή , αλλά παρόλα αυτά οι Barrichello-Hulkenberg τερμάτισαν στην 7η και 10η θέση αντίστοιχα, με τον Γερμανό μάλιστα να περναει στο τελευταίο γύρο τον Alguersuari.
Ανάμεσα τους βρέθηκαν οι 2 Sauber με τον Kobayashi να πιστοποιεί για ακόμα μια φορά το ταλέντο του, τερματίζοντας 8ος, ενώ και ο Heidfeld βρέθηκε για 2ο συνεχόμενο αγώνα μέσα στους βαθμούς, τερματίζοντας 9ος. Μεγάλη χαμένη χωρίς καμία αμφιβολία είναι η ομάδα της Red Bull, όπου και οι 2 πιλότοι της εγκατέλειψαν.
Αρχικά στον 19ο γύρο ύστερα από δικό του οδηγικό λάθος ο Webber έπεσε πάνω στον τοίχο μετά από τετακέ, παρασύροντας και τον επερχόμενο Rosberg, ενώ ο Vettel και ενώ βρισκόταν στην 1η θέση μέχρι τότε, εγκατέλειψε από σπασμένο κινητήρα 9 γύρους πριν το τέλος, με την Κορέα να εξελίσσεται με τον χειρότερο τρόπο για τους ταύρους...
Xαμένος ήταν επίσης και ο Jenson Button που είδε τις όποιες ελπίδες για την υπεράσπιση του περσινού τίτλου να εξανεμίζονται, μένοντας εκτός βαθμών... Επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος σε 2 εβδομάδες στην Βραζιλία στην πίστα του Interlagos
http://www.pitlane.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!