tromaktiko: Στο Σουδάν ο George Clooney

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στο Σουδάν ο George Clooney



Η Angelina Jolie δεν είναι η μοναδική celebrity η οποία χρησιμοποιεί τη φήμη της, τα πλούτη και την επιρροή της για καλό σκοπό.
Αυτό μας υπενθύμισε ο George Clooney, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα άφησε για λίγο το Μιλάνο, όπου διαμένει με την καλή του Elisabetta Canalis και βρέθηκε στο Σουδάν, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο ευαισθητοποιημένος σταρ προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τα όσα διαδραματίζονται στην αφρικανική χώρα, αφού ο φόβος να ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος που θα χωρίσει τη χώρα στα δύο είναι πολύ ρεαλιστικός. "Εάν γνωρίζατε ότι ερχόταν ένα τσουνάμι ή ένας τυφώνας σαν τον Κατρίνα ή ένας καταστροφικός σεισμός όπως της Αϊτής, τι θα κάνατε για να σώσετε τους ανθρώπους;", διερωτάται ο Clooney.

Ο κινηματογραφικός αστέρας είχε επισκεφτεί το Νταρφούρ πριν από δύο χρόνια με τον δημοσιογράφο πατέρα του Nick, όπου γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με την γενοκτονία που λάμβανε χώρα στην περιοχή και ήταν άγνωστη στους Αμερικανούς. Σ'αυτό το ταξίδι του τον συνοδεύει η δημοσιογράφος Ann Curry, η οποία αναφέρεται στη χώρα ως ένα από τα μέρη του πλανήτη που φέρουν τη μεγαλύτερη απόγνωση.

Μέχρι στιγμής ο ηθοποιός έχει επισκεφτεί έναν μαζικό τάφο από τις συμπλοκές του 2008 και ταξίδεψε στα σύνορα του Βόρειου και του Νοτίου Σουδάν όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα διαρκέσει η επίσκεψή του.

http://olagiatingunaika.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!