Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, για την εικόνα που εμφάνισε ο δημοσιογραφικός χώρος, με αφορμή την προβολή του θέματος με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τον ποιος ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός που είχε παραδεχτεί ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Από χθες το πρωί είχε διαπιστωθεί πως υπάρχει ενδο-δημοσιογραφικό θέμα, καθώς μεγάλες εφημερίδες της συμπολίτευσης κατονόμαζαν τον Κώστα Καραμανλή, και αντίστοιχα εφημερίδες που πρόσκεινται στον χώρο της Αντιπολίτευσης, μιλούσαν για τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια εικόνα η οποία μεταφέρθηκε και στους τηλεοπτικούς δέκτες, με κοκορομαχίες μεταξύ δημοσιογράφων οι οποίοι συμμετείχαν στα πάνελ εκπομπών, καθώς και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών. Η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ ότι αναφερόταν στον Γιώργο Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα να ζητούν οι δεύτεροι τη “συγνώμη” των πρώτων, οι οποίοι με τη σειρά τους πέρασαν στην αντεπίθεση.
Η εικόνα αυτή ενόχλησε μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, ενώ και μεταξύ των δημοσιογράφων υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το νέο πλήγμα που δέχτηκε η αξιοπιστία του επαγγέλματος. Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με την οποία το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων καλούσε τους λειτουργούς του Τύπου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις θέσεις που διατυπώνουν δημοσίως, προκειμένου να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουν μεταβληθεί σε ”εκπροσώπους της Κυβέρνησης”.
http://www.statesmen.gr/