η ερώτηση είναι απλή:''πότε τα είχαν απομακρύνει'';
αιτιολογούν δε την απόφασή τους με το συνηθισμένο επιχείρημα,ότι η απαγόρευση του καπνίσματος ''έριξε το τζίρο τους δραματικά''...λυπάμαι αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα...τα μαγαζιά και πριν την απαγόρευση ήταν στο μεταίχμιο για να κλείσουν και μετά το ίδιο και χειρότερα...το κακό managment,η απουσία business plan και η άγνοια του επαγγέλματος της εστίασης, είναι αυτά που στην πραγματικότητα κλείνουν τα μαγαζιά...για να το κάνω πιο απλό,σε ποσοστό 90% οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εστίαση,επειδή (πολύ κακώς) νομίζουν ότι πρόκειται για μία εύκολη δουλειά με γρήγορο κι εύκολο κέρδος,πληρώνουν αστρονομικά ενοίκια,φτιάχνουν τα μαγαζιά τους με κατασκευαστικό κόστος δύο και τρεις φορές επάνω (λόγω άγνοιας),οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους με δυσβάσταχτο λειτουργικό κόστος...όλα αυτά τα κόστη τα μετακυλούν στον πελάτη,που καλείται να πληρώσει πολύ ακριβά υπηρεσίες και προϊόντα που στοιχίζουν αρκετά φθηνότερα...η άγνοια ''σκοτώνει'' λοιπόν τις επιχειρήσεις εστίασης και όχι το τσιγάρο...αυτό σκοτώνει μόνο τους καπνιστές-παθητικούς και μη...
blackmail