tromaktiko: Εργασιακά στα Χανιά Hotel Perle

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εργασιακά στα Χανιά Hotel Perle



Είμαι μία πρόσφατα απολυμένη εργαζόμενη στο Ξενοδοχείο Perle στα Χανιά. Η απόλυσή μου είναι λόγω εποχικότητας αλλά δεν έχω σκοπό να επιστρέψω στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι καθαρά οικονομικός. Η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί με δίμηνες συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό που δε μας είπαν ποτέ είναι ότι μετά από 2 συνεχόμενες συμβάσεις, η Τρίτη είναι αυτόματα αορίστου (δικό μου λάθος που δε ρώτησα ποτέ). Το άλλο που δε μας είπαν ποτέ (άλλο ένα δικό μου λάθος), είναι ότι μετά από την απόλυσή μας δικαιούμαστε αποζημίωσης ανάλογα με το διάστημα απασχόλησης μας στην επιχείρηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχω χάσει το δικαίωμα να διεκδικήσω τις αποζημειώσης προηγούμενων ετών και φέτος να μου λένε ότι δεν το δικαιούμαι.
Ρωτάω λοιπόν πολύ απλά: τι κάνει η επιθεώρηση εργασίας; Περιμένει μόνο αν κάποιος πάει να κάνει καταγγελία; Ξέρω άτομα που έκαναν καταγγελία, αλλά δεν είδα τίποτα να κάνει η επιθεώρηση εργασίας για επιχειρηματίες όπως ο κ. Αναστασάκης που εκμεταλεύεται τον κάθε ένα που έχει ανάγκη μια δουλειά και τα χρήματα για να ζήσει; Τι πρέπει πλέον να κάνουμε οι εργαζόμενοι για να διασφαλίζουμε τα όποια χρήματα μας αναλογούν από την εργασία μας; Μήπως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταγγείλουμε δημοσίως επιχειρηματίες όπως ο συγκεκρ! ιμένος, για παράνομες τακτικές, για ανασφάλιστους εργαζόμενους (αλλοδαπούς και ντόπιους) και μετά να κάνουμε συλλογικές καταγγελίες σε δημόσιες υπηρεσίες, με την ελπίδα ότι κάτι θα διορθωθεί; Ή μήπως όλα αυτά γυρίσουν μπούμεραγκ κατά των εργαζομένων και δε βρίσκουμε πλέον δουλειά πουθενά;
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι αυτός δεν είναι ξενοδόχος , ξέρει όμως τα κόλπα να βγάζει λεφτά εις βάρος των εργαζομένων. Σαν εργαζόμενη, δε με ενδιαφέρουν τα όποια οικονομικά προβλήματά του, αν είναι αληθινά τελικά. Εμένα με ενδιαφέρει ότι εκείνος δε με πλήρωσε όπως όφειλε, η επιθεώρηση εργασίας δεν του κάνει τίποτα κι εκείνος λέει «σε όποιον αρέσει»!
Όλο το περασμένο καλοκαίρι είχαμε πάρα πολύ δουλειά και δε μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχει λεφτά. Όσο αφορά μια καταγγελία που είχε γίνει μέσα στο καλοκαίρι από κάποιο πελάτη του ξενοδοχείου http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_8578.html σας διαβεβαιώνω ότι είναι απολύτως αληθινή και καθόλου υπερβολική. Βέβαια τότε του φταίγαμε όλοι και μας πρόσβαλε καθημερινά ότι δεν κάνουμε τίποτα, ότι είμαστε άχρηστοι και άλλα διάφορα. Τρέχαμε σαν παλαβοί κι εκείνος έλεγε πως καθόμαστε. Για όλες λοιπόν αυτές τις προσβολές και για τα λεφτά που έχασα τα χρόνια που ήμου! ν στο Perle κάνω αυτή την επιστολή για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι τι γίνεται εκεί και να μην πάνε να δουλέψουν ή να ζητάνε και να παίρνουν τα διαιώματά τους.
Κύριε Αναστασάκη καλή συνέχεια. Κύριοι της επιθεώρησης εργασίας και κύριοι του ΙΚΑ δείτε και λίγο τους εργαζόμενους και μην κοιτάτε μόνο να τα παίρνετε από τους εργοδότες. Έλεος πια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!