tromaktiko: Η Ελλάς και το σχέδιο του Kissinger

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάς και το σχέδιο του Kissinger



Ο Kissinger είχε αναφέρει το 1994 στην Ουάσιγκτον, παραβρισκόμενος σε τελετή βράβευσης κορυφαίων Αμερικανών στρατιωτών και όχι μόνο.

"Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή.
Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"
Και ερωτώ σαν ένας απλός αμόρφωτος πολίτης : Τι από αυτά δεν συμβαίνουν στις μέρες μας ; Όλα αυτά υποσκάπτουν εδώ και χρόνια, όπως μια εταιρεία που όταν κάνει σχέδια είναι για πλάνο εφταετίας ως και δεκαετίας.
Θρησκεία ; Την κάνανε μαγαζάκι για υπέρογκα κέρδη, έχασε η εκκλησία τον ουσιαστικό της ρόλο, να βοηθάει τον κόσμο να τον καθοδηγεί και μαζί με αυτό έχασε και κόσμο ο οποίος σιχάθηκε την κατάντια. Μην βιαστείτε να κρίνεται, δεν μιλάμε για την θρησκεία αυτούσια αλλά για την εκκλησία, όλους τους Μητροπολίτες και Αρχιμανδρίτες που κυκλοφορούν με πολυτελείς αυτοκίνητα και έχουν στην άκρη 2 δισεκατομμύρια δραχμές (τότε) για ώρα ανάγκης, όπως είχε πει και ένας αξέχαστος μητροπολίτης.
Γλώσσα ; Τα greeklish δίνουν και παίρνουν, έχετε διαβάσει εκθέσεις από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου ; Η αργκό πλέον είναι καθημερινότητα και το κατάφεραν αυτό πως ; Μέσω βέβαια των νέων τεχνολογιών, όλα στα αγγλικά, μέχρι και Σουαχίλι μπορείς να βρεις σε οδηγίες χρήσεως, Ελληνικά όμως όχι. Το internet, ακόμα και τώρα σε πολλές σελίδες πρέπει να γράψεις μόνο με Λατινικούς χαρακτήρες.
Πολιτισμός ; Όταν δεν υπάρχει η εθνική συνείδηση χάνεται και ο πολιτισμός, πλέον οι εθνόφρονες κατηγορούνται ως «Εθνικιστές και φασίστες». Ας μην αναφέρουμε τα ΜΜΕ που σαν πολιτισμό διαφημίζουν όλα αυτά τα μαντριά ανθρώπινων ψυχών, και όλες τις νέες σύγχρονες παλαμίδες.
Iστορία ; Πόσες φορές έχουν αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας ; Φτάσαμε μέχρι και στον συνωστισμό της Σμύρνης! Επιπλέον υπάρχει και η σκέψη η Ελληνική ιστορία να διδάσκεται ως μάθημα επιλογής, αντί της ευρωπαϊκής ιστορίας. Σε μια χώρα που έχει ως ένδοξο καμάρι της, την ιστορία.
Τι άλλο έμενε να κάνουν λοιπόν όλοι αυτοί που θέλουν να μας εξουσιάσουν ;Να μας κάνουν να τους έχουμε ανάγκη βέβαια. Μας δάνειζαν λεφτά γνωρίζοντας ότι σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε. Μας έκαναν έναν επιτυχημένο οικονομικό πόλεμο με τραγικές συνέπειες στο άμεσο μέλλον. Ακόμα είμαστε στην αρχή. Οι οικονομικοί εκτελεστές που ονομάζονται ευγενικά ΔΝΤ θα πείσουν τις κυβερνήσεις να ξεπουλήσουν από ονόματα, φυσικούς πόρους, μέχρι και τα μνημεία μας. Στρατιωτικές βάσεις θα δημιουργηθούν σε όλη την χώρα, κυρίως Αμερικάνικες.! Θα πρέπει να στέλνουμε στρατό όπου μας ζητάνε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σας φαίνονται εξωπραγματικά ;Κάντε μια έρευνα για το τι είναι το ΔΝΤ από πού ξεκίνησε και τι έχει προκαλέσει σε όποια χώρα έχει πάει.
Δεν φτάνουν όλα αυτά αλλά έχουμε κ τους πολιτικούς μας, να θέλουν να μας πείσουν ότι μας κάνουν χάρη, να παρεξηγούνται και να απειλούν με μηνύσεις όταν λες ότι είναι προδότες και καλοβολεψάκιδες, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν υπάρχει έστω και ένας που δεν είναι τότε απλά δεν μας κάνει, διότι είναι ανίκανος να μας υπερασπιστεί μόνος του, με χαρά όμως θα τον βοήθαγε ο κόσμος, αρκεί να έλεγε την αλήθεια ως έχει. Όχι αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός αλλά αυτά που πραγματικά συμβαίνουν.
Για μένα κύριοι της βουλής, τουλάχιστον όσοι κυβερνήσατε, είστε προδότες και μιας και είμαστε σε καιρό πολέμου, η μόνη ποινή είναι ο θάνατος. Είχατε μια ζωή μέσα στην ατιμία, ας έχετε τουλάχιστον το τέλος που σας αξίζει. Αφουγκραστείτε την οργή του λαού, μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος. Κάντε κάτι έστω και τώρα που να δείχνει ότι είστε Έλληνες.
Ας μην ακούσουμε πάλι αυτό το διαχρονικό παραμυθάκι «Είμαστε εκλεγμένοι από τον λαό» έλεος φτάνει! Ο λαός σας ψήφιζε, αλλά εσείς λέγατε ψέματα, άρα δεν του κάνετε κύριοι, να μην αναφέρουμε τις Ελληνοποιήσεις των αλλοδαπών για χάριν της ψήφου. Να μην πούμε για τους ελαφρόμυαλους που πιστεύουν ότι με την αποχή θα καταφέρουν κάτι, στην πραγματικότητα βοηθούν το πρώτο κόμμα. Να μην πούμε για τους διορισμούς εν μέσω εκλογών. Αλλά αυτό θέλατε την απαξίωση του πολιτικού συστήματος ώστε να λέμε « Όλοι είναι διεφθαρμένοι» και να μην ασχολούμαστε! βασιζόμενοι στην αποδοχή της πραγματικότητας.
Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να ξυπνήσουμε ;Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να βγούμε στους δρόμους ; Ένα πράγμα φοβούνται κύριοι όλοι αυτοί που κυβερνάνε, ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. Τι δημόσιοι; Τι ιδιωτικοί υπάλληλοι ;Όλοι μαζί θα πεινάσουμε. Ας ενωθούν πλέον αυτά που ονομάζουμε σωματεία με τους αληθινούς συνδικαλιστές δηλαδή τον λαό, η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της και να περιφρουρήσει την πορεία ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι να κρατήσουμε μακριά τους προβοκάτορες. Θα μαζευτεί εκατομμύρια κόσμος κύριοι, αυτό ας είναι η πρώτη κίνηση. Θα πείτε κÎ! �ι ;Τι έγινε ; Έγινε ότι θα καταλάβουν ότι το καζάνι βράζει ότι μια σπίθα λείπει. Ας ελπίσουμε ότι η σπίθα δεν θα προέρθει από έναν αγανακτισμένο στρατηγό και μας κάνει να ζήσουμε γεγονότα που δεν έζησε η γενιά μου.

Πόσο επίκαιρος είναι ο Εθνικός μας ύμνος.
Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
πικραμένη, ἐντροπαλή,
κ' ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
ἔλα πάλι, νὰ σοῦ πῇ.
Ἄργιε νὰ 'λθῃ ἐκείνη ἡ 'μέρα,
καὶ ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατὶ τἄσκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!