tromaktiko: Scooter από την Mini

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Scooter από την Mini



Παρότι πρόκειται για έκθεση αυτοκινήτου τόσο η MINI όσο και η Smart παρουσίασαν εκεί τις προτάσεις τους για τα ηλεκτρικά scooter του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.
Το MINI Scooter E Concept είναι ένα scooter που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω τροχό ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές πέρα του ότι η φόρτιση του θα μπορεί να γίνεται μέσω οποιασδήποτε οικιακής πρίζας.

Από την άλλη το eScooter της Smart διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 4kW (5.3 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 100 χλμ με την φόρτιση του να γίνεται μέσω απλής οικιακής πρίζας σε περίπου 5 ώρες.

Και τα δύο χρησιμοποιούν τεχνολογίες που θα ζήλευαν ακόμη και μηχανές μεγάλου κυβισμού. Η πρόταση της Smart διαθέτει σύστημα ABS, αερόσακο ποδιών στο κάτω μέρος του τιμονιού και Blind Spot Assist το οποίο σύστημα το βρίσκουμε στα αυτοκίνητα της Mercedes και προειδοποιεί τον αναβάτη για τα οχήματα που βρίσκονται στα τυφλά σημεία στους καθρέφτες!

Το MINI Scooter E Concept αντί για κοντέρ διαθέτει ένα iPhone (όπως και το eScooter της Smart) όπου εκτός από τις κλασικές ενδείξεις ταχύτητας, κατανάλωσης κτλ, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως onboard computer, navigation system αλλά και jukebox! Φυσικά θα υπάρχει σύνδεση Bluetooth το οποίο θα συνεργάζεται άψογα με το ειδικό κράνος που έχει σχεδιάσει η MINI Collection, και διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ακουστικά, επιτρέποντας στον αναβάτη να μπορεί να ακούσει μουσική ή να μιλήσει στο τηλέφωνο. Αυτό είναι το μέλλον τον scooter πόλεων; Το μέλλον θα δείξει. Φωτογραφίες και από τα δύο στη συνέχεια.

http://www.autoblog.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!