tromaktiko: Οι Μισοί Χρήστες Θα Παραμείνουν Στα ΧP Και Μετά Την Λήξη Τους

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι Μισοί Χρήστες Θα Παραμείνουν Στα ΧP Και Μετά Την Λήξη Τους



Δεν είμαι σίγουρος πιο είναι πιο αξέπαινο για την Microsoft : ότι τα Windows 7 είναι το λειτουργικό με τις πιο πολλές πωλήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, ή ότι τα XP ακόμη έχουν ισχυρή βάση μετά από 10 χρόνια.

Παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις, και φυσικά την αναβάθμιση που προσφέρεται, πολλοί διαχειριστές συστημάτων διαλέγουν να μέινουν με το παλιό σύστημ όσο περισσότερο μπορούν, ακόμη και μετά την λήξη της υποστήριξης του. Όπως λέμε, αν δουλεύει δεν το πειράζεις.

Η έρευνα από την Dimensional Research ,ρώτησε 950 επαγγελματίες πληροφορικής , και περίπου οι μισοί λένε ότι θα αναβαθμιστούν μέχρι τον Απιλιο του 2014 (η ημερομηνία λήξης του XP), οι άλλοι μισοί λένε ότι θα μείνουν με το παλιό λειτουργικό. Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι ότι μόλις το XP σταματήσει να υποστηρίζεται, αθ αρχίσει να γίνεται ευάλωτο. Οι τρύπες ασφαλείας που θα ανακαλυφθούν στο τέλος θα μείνουν χωρίς αντιμετώπιση, αν και φαντάζομαι κάποια ανεπίσημη ομάδα υποστήριξης θα δημιουργηθεί για να καλύψει το κενό.
Για εωτερικά δίκτυα, όμως, ή άλλες λιγότερο εκτεθειμένες εγκαταστάσεις, τα XP μάλλον θα μέινουν όσο διαρκεί η ζωή του συστήματος. Ποιός ξέρει πόσο πολύ θα επεκταθεί αυτός ο χρόνος, αλλά δεν νομίζω ότι τα XP θα εξαφανμιστούν σύντομα από τον κόσμο.

http://www.dailytech.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!