tromaktiko: «Σούπα», κρύο και… αντίο! Ρουμπίν - Παναθηναικός 0-0

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Σούπα», κρύο και… αντίο! Ρουμπίν - Παναθηναικός 0-0



Οι «πράσινοι» έπαιξαν αρκετά για να μην ηττηθούν από τη Ρούμπιν, αλλά η νέα «σούπα» (0-0) που σέρβιραν με τους Ρώσους δεν επιτρέπει να αισιοδοξούν για κάτι παραπάνω από το «εισιτήριο» του Europa League.


«Προσευχές» για νίκη της Μπαρτσελόνα στην Κοπεγχάγη, ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι λίγες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις -τόσο στο σχήμα, όσο και στα πρόσωπα- επεφύλασσε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός των «πράσινων» χρησιμοποίησε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-2-1), άφησε εκτός αυτού τους Χριστοδουλόπουλο και Γκοβού και χρησιμοποίησε ως λίμπερο τον Κατσουράνη.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, στην τριάδα της άμυνας -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καντέ, Κατσουράνης (λίμπερο), Μπουμσόνγκ και στα πλάγια οι Σπυρόπουλος (αριστερά), Βύντρα (δεξιά). Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο-Σιμάο, μπροστά τους οι Λουίς Γκαρσία (αριστερά), Καραγκούνης (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.


Κι αν… σου κάτσει;

Μια συνταγή από τα παλιά δεν δίστασε να «ξεθάψει» στη Ρωσία ο Νίκος Νιόπλιας. Το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς (συστατικό μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών των «πράσινων») έδινε στον Παναθηναϊκό ακριβώς αυτό που ζητούσε: Την ασφάλεια στα μετόπισθεν και την ευκαιρία να ψάξει… μεθοδικά τη «μια καλή» αντεπίθεση που θα τον έκανε «αφεντικό».

Κάπως έτσι -και μέχρι να φτάσει το ημίχρονο στο τελευταίο πεντάλεπτο- η «ζυγαριά» ήταν ισορροπημένη: Ο Παναθηναϊκός είχε βάλει από την πλευρά του την εκτέλεση έμμεσου από τον Σισέ (σταμάτησε στο τείχος) και η Ρούμπιν το κάτι-σαν-σουτ του Κορνιλένκο από πλάγια, που απέκρουσε ο Τζόρβας. Ευτυχώς, δε, για τους «πράσινους», στην επανάληψη της «μονομαχίας» των δύο στο 40’ (και μοναδική μεγάλη φάση των Ρώσων) νικητής ήταν ξανά ο Έλληνας γκολκίπερ.

Όρθιος; Ε και…

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν έφερε αλλαγή στην εικόνα του ματς, αλλά έφερε ένα άσχημο «μαντάτο» στον Νιόπλια. Ο προπονητής των «πράσινων» έχασε τον -εξαιρετικό και πάλι- Μπουμσόνγκ (τραυματίστηκε σε ένα τάκλιν) και μαζί έχασε έναν από τους τρεις πολύτιμους παράγοντες που ο Τζόρβας… «πάγωνε» κατά διαστήματα κάτω από την εστία του.

Έτσι -και σε συνδυασμό με την είσοδο των Καραντενίζ και Μάρτινς, τα πράγματα… σκούρυναν στο τέλος. Θα μπορούσαν να έχουν «μαυρίσει», αν οι Ριαζάντσεφ και Νάβας δεν έβρισκαν ξανά μπροστά τους τον Τζόρβα. Θα μπορούσαν, όμως να έχουν… φωτίσει κιόλας, αν η κοντινή κεφαλιά του Γκοβού ήταν εύστοχη ή στο συνδυασμό Σισέ-Ζιλμπέρτο το ρόλο του εκτελεστή τον είχε ο Γάλλος.

Τα «αν» ωστόσο, ποτέ δεν έδωσαν πόντους και μοιραία η «ρωσική ρουλέτα» των τελευταίων λεπτών -που είχε τα πάντα εκτός από… μπαμ- άφησε δυσαρεστημένους άπαντες εκτός από την… Κοπεγχάγη.


www.sport-fm.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!