tromaktiko: Τελεσίγραφο 15 ημερών για τις μετατάξεις

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τελεσίγραφο 15 ημερών για τις μετατάξεις



Τελεσίγραφο 15 ημερών για τις μετατάξεις σε 19.000 υπαλλήλους
Μετατάξεις θα είναι το δώρο Χριστουγέννων για 19.000 υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης, του ΟΣΕ και για όλους εκείνους που οι φορείς ή οι Οργανισμοί στους οποίους εργάζονται θα...

καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.Εντός των ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", αναμένεται μάλιστα να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, όπου θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.
Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι υπάλληλοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν τη νέα θέση στην οποία θα κληθούν να μεταφερθούν και ότι τα χρονικά περιθώρια που θα τους δοθούν θα είναι ασφυκτικά. Δεν θα ξεπερνούν δηλαδή τις 15 ημέρες από τη στιγμή που θα τους γνωστοποιηθεί, με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι η νέα τους τοποθέτηση.

Βάσει εκτιμήσεων του υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία από τη στιγμή της αίτησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων μέχρι και την τελική τοποθέτησή τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει συνολικά τον ένα μήνα.

Στις μετατάξεις του "Καλλικράτη" οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν κατά βάση εντός πόλης, αφού οι περισσότεροι προέρχονται από τις νομαρχίες, που καταργήθηκαν, και θα καταλήξουν σε περιφέρειες ή δήμους.

Το μεγαλύτερο ζήτημα θα ανακύψει στις μετατάξεις υπαλλήλων από τους φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Άγνωστα είναι τα στοιχεία ως προς τον αριθμό και τις θέσεις μετάταξης.

Σε πρώτο επίπεδο αυτοί οι υπάλληλοι θα μεταταγούν στο κεντρικό φορέα, που θα συγχωνεύσει τους υπόλοιπους, και όσοι από αυτούς είναι υπεράριθμοι θα μετακινηθούν σε συναφείς θέσεις στο Δημόσιο, κατά προτεραιότητα στο νομό που εργάζονται. Eάν όμως δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις θα μεταταχθούν και σε γειτονικούς νομούς.

Οι μετατάξεις που θα γίνουν άμεσα είναι αυτές στον ΟΣΕ, με τους υπαλλήλους να υποβάλουν αιτήσεις για τις θέσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν. Θα τους δοθούν τρεις δυνατότητες επιλογών κατά σειρά παλαιότητας και προϋπηρεσίας, ενώ θα επιχειρηθεί η μετάταξη να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις υπαλλήλων που εργάζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υποχρεωτικές και θα πραγματοποιηθούν, όπως δήλωσε η Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει αίτηση για εθελούσια μετάταξη αυτή θα πραγματοποιηθεί, οι υπόλοιπες όμως που θα χρειαστούν στην επάνδρωση υπηρεσιών θα γίνουν υποχρεωτικές.

Εντός των ημερών, το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να ζητήσει από όλους τους φορείς του Δημοσίου να αναφέρουν τις κενές οργανικές θέσεις τους, ώστε οι μετατάξεις να συντελεστούν κατ' αρχήν με βάση την κάλυψη αυτών


digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!