tromaktiko: Δελτίο Τύπου για 17 Νοέμβρη

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για 17 Νοέμβρη




Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών ΑΤΕΙ Πύργου «ΦΩΝΗ», θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την Μνήμη τόσο των Αγωνιστών και των Γεγονότων που έγιναν την 17η του Νοέμβρη το 1973, όσο και της σημερινής κατάστασης, επισημάνει τα ακόλουθα...

Η συγκυρία του Ελληνικού Κράτους σήμερα, είναι παρόμοια με αυτή που επικρατούσε ολόκληρη την μαύρη 7ετία. Αυξημένα μέτρα καταστολής, μηδενική Πρόοδος και Ανάπτυξη, αδυναμία συγκρότησης Μαζικών κινημάτων με σοβαρά Διεκδικητικά και Αγωνιστικά Πλαίσια, σταδιακή αποχαύνωση της κοινωνίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομική Χούντα ( ΔΝΤ-ΕΕ ) και ένα ολόκληρο κοινωνικό και κατά βάση εκπαιδευτικό σύστημα, υπό κατάρρευση.

Κάπως έτσι ήταν και εκείνα τα πέτρινα χρόνια, όπου τα πάντα λειτουργούσαν κάτω από την επίβλεψη ενός σκοτεινού και απολυταρχικού καθεστώτος. Στημένα παιχνίδια στην πλάτη και στο όνομα του Ελληνικού Λαού, κατευθυνόμενη πληροφόρηση και γκεμπελίστικη προπαγάνδα , βασανισμοί και εκτελέσεις Αγωνιστών, βίαιη καταστολή όλων των αντιδικτατορικών Κινημάτων, απουσία της λογικής και της Ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα του Κοινωνικού Συνόλου.

Μπορεί να έχουν περάσει 37 ολόκληρα χρόνια, παρόλα αυτά, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τα κοινά που παρουσιάζουν αυτές οι δυο διαφορετικές εποχές. Σημείο σταθμός σε όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν οι κινητοποιήσεις του ελεύθερα σκεπτόμενου κόσμου και της Νεολαίας. Η Φλόγα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, ήταν, είναι και θα είναι, τόσο για τους Νέους όσο και γι’ αυτούς που επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με το σημερινό καθεστώς, ένας Φάρος για να τους φωτίζει και να τους εμπνέει. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών ΑΤΕΙ Πύργου «ΦΩΝΗ», εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχει ενεργά στην Συνδικαλιστική ζωή, τόσο του ΑΤΕΙ όσο και της τοπικής Κοινωνίας του Πύργου, πάντα ήταν απέναντι σε όλους εκείνους που έχουν ως στόχο τους, την φαλκίδευση των Δικαιωμάτων των Σπουδαστών και των Νέων. Πάντα εμπνεόταν από κορυφαίες πράξης αντίστασης και αντίδρασης με στοχευόμενα αιτήματα, όπως αυτή του Πολυτεχνείου το 1973. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί το αίμα που χύθηκε για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!