tromaktiko: 26 ολοκαίνουργια λεωφορεία για τη Λεμεσό

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

26 ολοκαίνουργια λεωφορεία για τη Λεμεσό



Τα 26 ολοκαίνουργια λεωφορεία της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), άρχισαν σήμερα και επίσημα τα δρομολόγια τους, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο για τις δημόσιες μεταφορές στην πόλη.

Το πράσινο φως για τα νέα, υπερσύγχρονα λεωφορεία, δόθηκε το πρωί σε εκδήλωση στο λιμάνι Λεμεσού και όπως δήλωσε ο Διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Κυριάκου, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στους δρόμους της Λεμεσού άλλα 44 καινούργια λεωφορεία.
Η δρομολόγηση του στόλου θα καλύψει το 70% των διαδρομών μέσα στην πόλη της Λεμεσού, ενώ η δεύτερη φάση αναβάθμισης του στόλου θα γίνει με την κάλυψη του υπόλοιπου 30%, καθώς επίσης και των αγροτικών διαδρομών. Στις δηλώσεις του, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως οι Λεμεσιανοί αγκάλιασαν ήδη από το καλοκαίρι την προσθήκη νέων διαδρομών με τα παλιά λεωφορεία και δήλωσε ότι ''μπορούμε να προσδοκούμε ότι τα νέα λεωφορεία θα πείσουν ακόμη περισσότερους Λεμεσιανούς να τα δοκιμάσουν, να δοκιμάσουν την υπηρεσία μας και προβλέπω μιαν σταθερά ανοδική πορεία''.
Με την αύξηση των διαδρομών εντός της πόλης της Λεμεσού, από 14 σε 22 και των στάσεων των λεωφορείων κατά 700, έχει διπλασιαστεί περίπου η επιβατική κίνηση σε σύγκριση με πέρσι, όπως αυτή καταγράφεται από τα στοιχεία της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο καταγράφηκε 6% αύξηση, τον Αύγουστο 35%, τον Σεπτέμβριο 57%, τον Οκτώβριο 78% και τον Νοέμβριο 120%. Τα καινούργια λεωφορεία, συνέχισε ο κ. Κυριάκου, επιτρέπουν στους πολίτες να μετακινηθούν με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό τους, ενώ διευκρίνισε πως αυτά, λόγω του μεγέθους τους, δεν θα διακινούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου παρατηρείται το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
''Στις συνοικίες βορειότερα του κέντρου, εκεί πράγματι υπάρχουν κάποιες συνοικίες που εμείς θα θέλαμε να βάλουμε μεγάλα λεωφορεία, αλλά αυτό το μέγεθος δεν μας το επιτρέπει'', είπε ο Διευθυντής της ΕΜΕΛ, σημειώνοντας ωστόσο ότι ''γι αυτές τις περιοχές θα φέρουμε λεωφορεία 9 μέτρων, δηλαδή 3 μέτρα μικρότερα, στην επόμενη παραλαβή που υπολογίζεται γύρω στο Πάσχα, για να συμπληρωθεί ο αστικός στόλος''.
''Έχουμε πλήρη συνείδηση της αποστολής, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, υπάρχουν θέματα υποδομών, αλλά με κοινή προσπάθεια κράτους, εταιρείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και επιβατικού κοινού ένα-ένα από τα προβλήματα θα λύνονται'', κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Κυριάκου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!