tromaktiko: Λευκωσία: Στον αέρα βρίσκονται 28 χιλιάδες τουρίστες που είχαν κλείσει θέση με την Eurocypria

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Λευκωσία: Στον αέρα βρίσκονται 28 χιλιάδες τουρίστες που είχαν κλείσει θέση με την Eurocypria



Τον κώδωνα του κινδύνου για το χειμερινό τουρισμό λόγω της σημαντικής μείωσης των αφίξεων που προκαλεί το κλείσιμο της Eurocypria και η αναστολή του πτητικού της προγράμματος, κρούουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Βίκτωρ Μαντοβάνης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι από την αναστολή του πτητικού προγράμματος της Eurocypria επηρεάζονται 28.000 τουρίστες από τους οποίους οι 14.000 είχαν κάνει διευθετήσεις και κρατήσεις. Είπε επίσης ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές θα απορροφούσαν το πτητικό πρόγραμμα της Eurocypria. Ο κ. Μαντοβάνης ανέφερε ότι προχθές η Eurocypria ενημέρωσε τους συνεργάτες της στη Γερμανία και άλλες χώρες ότι αναστέλλεται το πτητικό της πρόγραμμα χωρίς να τους δώσει εναλλακτική επιλογή. Ουσιαστικά ανέφερε ο κ. Μαντοβάνης τους είπε "εμείς κλείνουμε και κόψτε το λαιμό σας".
Είπε ακόμη ότι με την κατάσταση αυτή πλήττεται η αξιοπιστία της Κύπρου στο θέμα του τουρισμού και τόνισε την ανάγκη να δοθούν λύσεις μέσα στο επόμενο διήμερο.

Για αρνητική εξέλιξη κάνει λόγο ο ΚΟΤ
Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης σε δηλώσεις επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη και ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι του μεγέθους που παρουσιάζεται.
Είπε επίσης ότι ο ΚΟΤ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και πραγματοποιεί επαφές για αντιμετώπιση της κατάστασης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με τις Κυπριακές Αερογραμμές και αναμένει τις θέσεις της εταιρείας επί του θέματος.
Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε, είπε ο κ. Ορουντιώτης, θα προσπαθήσουμε να βρούμε και τις λύσεις.

Στόχος μας, είπε, είναι να μη χαθεί ούτε ένας τουρίστας.

Θα κάνουν ό,τι μπορούν οι Κυπριακές Αερογραμμές
Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι η εταιρεία θα επιμετρήσει τις δυνάμεις της και θα κάνει ό,τι μπορεί για αντιμετώπιση της κατάστασης.
Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι με σωστό προγραμματισμό η εταιρεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο λιγότερων κρατήσεων. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!