tromaktiko: 40χρονος «James Bond» έκλεβε απόρρητα έγγραφα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

40χρονος «James Bond» έκλεβε απόρρητα έγγραφα



Για βιομηχανική κατασκοπεία κατηγορείται 40χρόνος υπάλληλος μεγάλης εταιρείας εισαγωγής ενδυμάτων, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από την δίωξη...
 ηλεκτρονικού εγκλήματος, για παραβίαση απορρήτου ηλεκτρονικών επικοινωνιών υπολογιστικών συστημάτων προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο 40 χρόνος υπάλληλος επί 3 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2007 έως τώρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διείσδυε παράνομα στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας και ενημερωνόταν για απόρρητα στοιχεία ενώ συν της άλλης διέκοπτε την λειτουργία των υπολογιστών με αποτέλεσμα να σταματούν οι εργασίες όλα τα τμήματα της εταιρείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οικονομική ζημιά σε βάρος της εταιρείας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ταυτόχρονα όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας ο 40 χρόνος διατηρούσε και προφίλ στο facebook, μέσω του οποίου δυσφημούσε την εταιρεία όπου εργαζόταν ενώ δημοσιοποιούσε και τις καταστάσεις μισθοδοσίας των στελεχών της τα οποία είχε υφαρπάξει μέσω του διαδικτύου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κεντρικές μονάδες Η/Υ και άλλα πειστήρια.

Από την αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παραβιάσεις στο διαδίκτυο ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα

protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!