tromaktiko: Ντιόγκο: 5 λόγοι να έρθει, 5 να κάτσει εκεί που κάθεται

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ντιόγκο: 5 λόγοι να έρθει, 5 να κάτσει εκεί που κάθεται



Ο Ντιόγκο βρέθηκε στο… περιθώριο και ο Λουξεμπούργκο τον έβαλε για τα καλά στον «πάγο». Ο Ντιόγκο θέλει να ρίξει «γέφυρες» με Πειραιά μεριά και το katimagiko.gr αναλύει τους λόγους που θα μπορούσε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ή να μείνει στη Βραζιλία!
Σε 14 ματς πέτυχε μόλις 1 τέρμα, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπου ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο του έστειλε μήνυμα… αποχώρησης και τον άφησε να σκέφτεται με προβληματισμό το μέλλον του. Ποιο θα είναι αυτό; Κανείς δεν ξέρει…

Οι λόγοι… επιστροφής!

1) Η πίστη του Βαλβέρδε
Μπορεί να περνά περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει καλά πως ο Ντιόγκο διαθέτει ταλέντο και είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Βάσκος κατάφερε να του βγάλει τις δυνατότητες μέσα στο χορτάρι και ο Βραζιλιάνος έδειξε ηγετικές ικανότητες. Με την αποχώρηση του Βάσκου, ο Ντιόγκο κατέβασε ταχύτητα και το εκρηκτικό ξεκίνημα έμεινε μια ανάμνηση παλιά

2) Επένδυση που πρέπει να σωθεί!
Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε την υπέρβαση και το καλοκαίρι του 2008 θα δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για να φέρει τον Ντιόγκο από τη Βραζιλία. Ήταν ένα ποσό που προκάλεσε… ίλιγγο, οι προσδοκίες μεγάλες και στον Πειραιά πίστευαν πως η επένδυση αυτή θα είναι χρυσοφόρα… Δυο χρόνια αργότερα η μετοχή του έχει κατρακυλήσει, ωστόσο είναι μια σοβαρή επένδυση, την βλέπουν ακόμα έτσι και θα δώσουν βάρος ώστε να μην πέσουν έξω…

3) Ο εκρηκτικός Ντιόγκο!
Ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, μια έκρηξη που γέμισε τους «ερυθρόλευκους» με περισσότερες προσδοκίες. Ο Ντιόγκο έκανε πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Χέρτα υποκλίθηκαν στο ταλέντο και το φονικό του ένστικτο, ενώ και στην Ελλάδα… κόλλησε στον τοίχο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Ντιόγκο βρέθηκε στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων, με την Τσέλσι να τον παρακολουθεί αρκετές φορές.

4) Θέλει να γυρίσει…
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θέλει να ρίξει γέφυρες προς τον Πειραιά για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, ξέρει πως στην Ελλάδα μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, το κλίμα είναι εξαιρετικό και αισθάνεται πιο σίγουρος. Μπορεί η καριέρα του να έχει πάρει την κατηφόρα, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι το σκαλί για κάτι ακόμα παραπάνω.

5) Δεμένος με την ομάδα
Η σχέση με την ομάδα είναι μοναδική. Ο Ντιόγκο ήθελε να αλλάξει παραστάσεις, να ανέβει η ψυχολογία του, ωστόσο μπορεί να βρίσκεται στη Φαλέμνγκο, όμως διατηρεί ακόμα επαφές με τους συμπαίκτες του, μαθαίνει τα νέα της ομάδας και φυσικά τους εμψυχώνει.

Λόγοι της… παραμονής στη Βραζιλία!

1) Δεν έπιασε Βραζιλία, θα πιάσει στην Ελλάδα;
Η επιστροφή του στη Βραζιλία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο ώστε να το πάρει πάνω του, να ανέβει η ψυχολογία του και να ξεφύγει από τον… βάλτο που βρισκόταν τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι και… τραγούδι του έγραψαν, ωστόσο ο ίδιος όχι δίχτυα δεν βρήκε, αλλά και ούτε ενδεκάδα δεν είναι σε θέση να δει… Πήρε το μήνυμα αποχώρησης και σίγουρα μια επιστροφή είναι ένα τεράστιο ρίσκο!

2) Δεν χωράει στο σύστημα
Ο Ντιόγκο δεν χωρά στο σύστημα ούτε και αν... γυρίσει ως αντι-Φουστέρ, αφού δύσκολα ο Βραζιλιάνος είναι σε θέση να δημιουργήσει και να τρέξει τόσο όσο ο Ισπανός. Μπορεί στο ξεκίνημα του να ήταν περιφερειακός, ωστόσο δεν έχει την φρεσκάδα του Φουστέρ, αλλά και άλλα αγωνιστικά στοιχεία για να τον καθιερώσουν στο βασικό σχήμα.

3) Παγωμένος ο κόσμος…
Οι αντιδράσεις του στο Ισραήλ, η παρουσία του στον τελευταίο χρόνο, αλλά και η συμπεριφορά εκτός γηπέδου είναι στοιχεία που… έσπασαν το δέσιμο με τον κόσμο. Οι αντιδράσεις του στο αεροδρόμιο, αλλά και οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του ήταν σημάδια… αποχώρησης, ενώ ενδεχόμενη επιστροφή βρίσκει «κρύους» τους Πειραιώτες!

4) Οι… κακές παρέες!
Η συμπεριφορά του εκτός γηπέδου ήταν η μεγαλύτερη αιτία για την… κατάρρευση! Ο Ντιόγκο αποσυντονίστηκε, έβγαλε στο γήπεδο τον… κακό του εαυτό, περισσότερα κιλά και νεύρα παρά… όρεξη για μπάλα. Ενδεχόμενη επιστροφή του δύσκολα θα τον απομακρύνει από τις παρέες κάτι που είναι μεγάλο ρίσκο για το μέλλον του στην ομάδα.

5) Που να χωρέσει…
Με τον Κέβιν Μιραλάς να βγάζει φωτιές και να μην… ξεκουνιέται από την βασική ενδεκάδα, τον Πάντελιτς να σκοράρει όποτε μπαίνει στην ενδεκάδα και τον Μήτρογλου ως τρίτο επιθετικό ο Ντιόγκο δεν χωρά πουθενά. Ακόμα και σε περίπτωση… δανεισμού του «Μήτρο», ο Βραζιλιάνος θα είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας!

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!