tromaktiko: Απάντηση το "ΔΕ ΚΛΕΒΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ 6 ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ!!!!"

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση το "ΔΕ ΚΛΕΒΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ 6 ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ!!!!"



Προφανώς στόχος του Εύδοξος δεν είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις φοιτητών όπως εσύ αγαπητή φίλη, αλλά φοιτητές που κάθε εξάμηνο δηλώνουν μαθήματα ασύστολα γεμίζοντας όχι μία, αλλά κάμποσες βιβλιοθήκες.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/6.html )Αν λάβεις υπ' όψιν ότι η μέση τιμή πανεπιστημιακού συγγράματος είναι 40-50 ¤, ότι τυπικά κάθε εξάμηνο ο κάθε φοιτητης έχει 6 μαθήματα και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι απο 330.000 σπουδαστες, το συνολικό κόστος φτάνει τα 180 εκ. ¤ το χρόνο! Με λίαν απλοϊκούς υπολογισμούς μπορείς να δεις ότι ένα παραπάνω σύγγραμα για κάθε φοιτητή στην Ελλάδα κοστιζει 15 εκ. ¤. Φυσικά και είναι πολλά χρήματα και αυτά προσπαθείται να εξοικονομηθούν.
Να υπενθυμίσω ότι ο Εύξοδος πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά και φυσικό είναι να μη λαμβάνονται υπ' όψιν εξαιρετικές καταστάσεις όπως η δική σου. Θα σε συμβούλευα το παράπονό σου να το απευθύνεις εγγράφως εκεί που πρέπει και να μην τραγικοποιείς καταστάσεις που δεν είναι τόσο τραγικές. Αλήθεια πιστεύεις ότι τα επιπλέον βιβλία είναι τόσο σημαντικό θέμα? Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο το κόστος που θα εξοικονομηθεί από το σύστημα αυτό να λύσει άλλα προβλήματα όπως το στεγαστικό πολλών σχολών που είναι ακόμη σε λυόμενα ή τη χρηματοδότηση ερευνητικού έργου που είναι βασική λειτουργία των πανεπιστημίων? Βέβαια τώρα προσπαθούμε να κόψουμε γενικά από την παιδεία και όχι να χρηματοδοτήσουμε κάτι διαφορετικό, αλλά σκέψου μέχρι τώρα τι έχει σπαταληθεί. Τέλος να σημειώσω πως και από τις βιβλιοθήκες των εκάστοτε σχολών μπορείς να δανειστείς συγγράμματα και να τα κρατήσεις και μέχρι και για ένα μήνα (πιθανόν και παραπάνω) κάνοντας ανανεώσεις. Δυστυχώς, γενικότερα πάνω σ' αυτό το θέμα (τη χρήση βιβλίων από βιβλιοθήκες) είμαστε πίσω μιας κι έχουμε βολευετεί στο να "κατέχουμε" πράγματα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!