tromaktiko: Σειρές που μας ‘μεγάλωσαν’ a.k.a. Μικυμάουδες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σειρές που μας ‘μεγάλωσαν’ a.k.a. Μικυμάουδες



Star_Sheriffs_Saber_Rider
Οι γιαγιάδες μας τα λέγανε Μικυμάους ή Μικυμάουδες, σπανιότερα και ‘παιδικά’. Εμείς το μόνο που ξέραμε είναι ότι από τις 6-7 τα χαράματα για κάποιο λόγο απλά ξυπνούσαμε και τρέχαμε στη τηλεόραση!

Όσοι είναι της δεκαετίας του 80, συν-πλην κάποια χρονάκια, σίγουρα τα θυμούνται και τα σχολιάζουν κάθε τόσο με τους φίλους τους. Χαρακτηριστική συνήθεια φοιτητών, το να βρίσκουν και να ξαναβλέπουν κάποια από αυτά, ίσως περισσότερο απ’όλα το Καμπαμαρού!
Γιαυτό και θα ξεκινήσω από αυτό!

ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ

Ο Καμπαμαρού (Igano Kabamaru = ‘Στόμα ιπποπόταμου της Ίγκα’, λόγω της ατελείοτης όρεξής του) και κατά κόσμων Kagemaru που σημαίνει σκιά, ήτο ένα νεαρό παλικάρι που έβραζε το αίμα του, μεγαλωμένο στα βουνά της Ιγκα, υπό αυστηρά εκπαίδευση από τον νονό του (που στην ελληνική έκδοση τον έκαναν παππού του αλλά μάλλον ήταν γιατί εμοιάζαν….) τον ερωτύλο Σάϊζο.
Μετά τον θάνατο του… παππού του, ο πανευτυχής Καμπαμαρού υιοθετείται από την γλυκύτατη Ραν Οκούμπο (πρώην τρελά ερωτευμένη με τον Σάϊζο) και ζει στο Τόκυο όπου προκαλεί ένα σορό μπελάδες και βρίσκεται άθελά του στο επίκεντρο διαμάχης δύο μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.
Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που η ιστορία από απόλυτη καφρίλα εξελίσσεται σε δράμα , διατηρώντας πάντα το χιούμορ, της άθλιες γκριμάτσες των πρωταγωνιστών και τα σεξουαλικά υπονοούμενα που ανάθεμα αν τα είχα πάρει χαμπάρι μικρός….
Αξίζει να το βρείτε και να το δείτε ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η φτωχή μεταγλώττιση του το καθιστά ακόμα πιο αστείο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟ http://www.tsimpountiii.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!