tromaktiko: Φήμες Για Το Android 2.3: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Φήμες Για Το Android 2.3: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε



Παρότι προγενέστερες φήμες υποδείκνυαν ότι το Gingerbread (= μελόπιτα) ήταν το κωδικό όνομα για το Android 3.0, γνωρίζουμε πλέον ότι το Gingerbread είναι το Android 2.3, πράγμα που σημαίνει ότι το Honeycomb (=κηρήθρα) είναι το Android 3.0.

Φημολογείται δε ότι το κωδικό όνομα του Android 4.0 θα είναι Ice Cream (=παγωτό). Πολύ γλυκές ονομασίες, κυριολεκτικά!

Ο CEO της Google, Eric Schmidt, επέδειξε ένα τηλέφωνο που έτρεχε Android 2.3 στο συνέδριο Web 2.0 στις 15 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, η Google είχε αφήσει υπονοούμενα στις 12 Νοεμβρίου, ότι η ημερομηνία παρουσίασης του Android 2.3 είναι πολύ κοντά, μεταδίδοντας μέσω του tweeter μια φωτογραφία ενός σωρού από ανθρωπάκια Android φτιαγμένα από μελόπιτα (Gingerbread), με το μήνυμα “Οι καφετερίες μας ψήνουν κάτι γλυκό”.

Ας δούμε λοιπόν τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Android 2.3

Ημερομηνία παρουσίασης

Ο Schmidt επιβεβαίωσε ότι η ημερομηνία παρουσίασης του Android 2.3 απέχει μόλις μερικές εβδομάδες από σήμερα, οπότε μπορούμε να το περιμένουμε πριν το τέλος του 2010.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά του Android 2.3

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα χαρακτηριστικά του Android 2.3 περιλαμβάνονται η βελτιωμένη αντιγραφή και επικόλληση και η υποστήριξη αναπαραγωγής βίντεο WebM. Το Σχέδιο WebM επιβεβαίωσε ότι “Η υποστήριξη WebM στο Android αναμένεται με την έκδοση Gingerbread”. Τα αρχεία WebM είναι συμπιεσμένα με τον αλγόριθμο βίντεο VP8, τον οποίο η Google αγόρασε και τον διέθεσε ως ανοιχτού κώδικα νωρίτερα μέσα στο 2010.

Το Android 2.3 θα περιλαμβάνει επίσης ένα νέο περιβάλλον χρήστη. Το TechCrunchανέφερε ότι “Η Google επικεντρώνει τον κύριο όγκο των προσπαθειών της στην εμπειρία των χρηστών, όσον αφορά την επερχόμενη έκδοση Gingerbread”. Το Phandroid αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις αλλαγές του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τα καθαρότερα, επανασχεδιασμένα εικονίδια, πιο έντονη προβολή του ονόματος του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και μια αύξηση στη χρήση του πράσινου χρώματος.

Στο ίδιο δημοσίευμα σχετικά με τις αλλαγές στο περιβάλλον το Phandroid ανέφερε επίσης ότι το Android 2.3 θα υποστηρίζει συνομιλία βίντεο. Επίσης φημολογείται ότι το Gingerbread θα διαθέτει ένα μουσικό κατάστημα στο Android Market και υποστήριξη για το Google TV.

Το Android 2.3 θα διαθέτει επίσης ένα νέο animation για σβησμένη οθόνη, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:



Το πρώτο τηλέφωνο με Android 2.3 φαίνεται ότι θα είναι το Nexus One. Σε ένα πρόσφατο tweet του ο Alvaro Vasquez της Open Handset Alliance είπε: “Ετοιμάστε τα Nexus One (έκδοση για προγραματιστές) για ενημέρωση ΟΤΑ σε Android 2.3 (Gingerbread) μέσα στις επόμενες ημέρες :-D” [μεταφρασμένο από την αρχική γλώσσα].
Το τηλέφωνο με Android 2.3 που επέδειξε ο Schmidt στο συνέδριο Web 2.0 ήταν ο διάδοχος του Nexus One, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Nexus S. Διαθέτει οθόνη AMOLED και τεχνολογία NFC, που θα επιτρέπει στο χρήστη να πληρώνει για αγαθά πιέζοντας το τηλέφωνο σε ένα αναγνώστη (στις ΗΠΑ για την ώρα).
Θα σας ενημερώσουμε για το Android 2.3 μόλις έχουμε κάτι νεώτερο.

http://www.dailytech.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!