tromaktiko: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΟΚ!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΟΚ!



Νοέμβριος 2010. Στο ΤΕΠΑΕ Θεσσαλονίκης (Νηπιαγωγών) βγαίνει ανακοίνωση ότι αναστέλλεται η πρακτική άσκηση του 3ου και 4ου έτους μέχρι το τέλος του χειμερινού εξαμήνου.
Δεν υπάρχουν αποσπασμένες νηπιαγωγοί ώστε να πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση. Εδώ και 2 μήνες το τμήμα το παλεύει με το υπουργείο να σταλούν αποσπασμένες, αλλά ακόμα τίποτα. Υπάρχουν 4 για 300 και βάλε φοιτητές!!!! Ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας ανά 20 περίπου φοιτητές.
Το αποτέλεσμα: οι σπουδές μας πάνε τουλάχιστον ένα εξάμηνο πίσω (ειδικά οι 4ετείς παρόλο που δεν χρωστάνε μαθήματα). Που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οικογένειες θα πρέπει να πληρώσουν για τους επιπλέον μήνες κανονικά τα ενοίκια και τους λογαριασμούς, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο. Που σημαίνει ότι σκέφτομαι πως προτιμώ να γίνει η πρακτική, άρα και οι σπουδές μου, με υποβαθμισμένη ποιότητα, από το να χάσω εξάμηνα ολόκληρα.. Που σημαίνει ότι ακόμα και αν θέλω να δουλέψω ή και να δώσω στον ΑΣΕΠ που τυχόν γίνει το τέλος του 2011, δεν  θα μπορώ γιατί κάποιοι στο υπουργείο αποφάσισαν να μου στερήσουν αυτό το δικαίωμα.. Που σημαίνει ότι κάποιοι απόφάσισαν να παίξουν με τη ζωή μου για ακόμη μια φορά...
Άρα θα ενδιαφερθεί κανείς για αυτό το θέμα??? (μέσα σ'ολα τα άλλα...)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!