tromaktiko: Στην Ελλαδα την κριση δεν την εφεραν οι Τραπεζες , οπως στην Ιρλανδια, αλλα το Δημοσιο!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στην Ελλαδα την κριση δεν την εφεραν οι Τραπεζες , οπως στην Ιρλανδια, αλλα το Δημοσιο!



Διαβάζω κάποια μηνυματα που καλουν τον κοσμο να παρει τις καταθεσεις του απο τις Τραπεζες! Πολλοι σκεφτονται διαφορα πραγματα χωρις να λαμβανουν υποψη τι συμβαινει στην πραγματικοτητα και πως λειτουργουν τα πραγματα!
Θεωρειτε "εσεις οι φωστηρες" με τις ιδεες σας, οτι σε καθε καταστημα τραπεζας υπαρχει εαν τεραστιο αποθεμα χρηματων? Ξερετε πως λειτουργει το τραπεζικο συστημα? Προφανως δεν γνωριζετε τα βασικα! Λοιπον εχουμε και λεμε....

Στην Ελλαδα την κριση δεν την εφεραν οι Τραπεζες , οπως στην Ιρλανδια, αλλα το Δημοσιο! Το Δημοσιο χρεωκοπησε και μαζι του την πληρωνει ο Ιδιωτικος τομεας με τις απολυσεις που εχουν συμβει αλλα κανεις δεν εριξε ουτε ενα εστω κροκοδειλιο δακρυ... αλλα για τους δημοσιους υπαλληλους ολοι "κλαινε"... χωρις να υποστηριζω οτι πρεπει να μεινουν ανεργοι ανθρωποι!
Λοιπον για να γνωριζετε ολοι, εαν ολοι οι καταθετες μιας τραπεζας πανε ολοι μαζι να παρουν τις καταθεσεις τους, η τραπεζα δεν θα εχει να τους τα δωσει... οχι επειδη δεν θα εχει το ποσο διαθεσιμο, απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ να τους το δωσει!! Γιατι μια τραπεζα δινει δανεια, απο τα χρηματα που η ιδια δανειζεται απο τους καταθετες, κρατωντας βεβαια ενα ποσοστο, δηλαδη εαν καποιος κανει μια καταθεση 100 ευρω η τραπεζα μπορει να δανεισει πχ τα 80, αρα εαν αυτος με τα 100 παει να τα ζητησει η τραπεζα δεν θα εχει να του τα δωσει.......... Ελπιζω να μην εχουμε εγκεφαλικα μετα απο αυτο... ετσι λειτουργει το τραπεζικο συστημα απο το ξεκινημα του, εαν καποιος διαβασει το βιβλιο οικονομικων του Λυκειου θα το μαθει!
Επίσης, επειδη ως ορθολογικα ατομα, δεν θα πανε ολοι να παρουν τα λεφτα, εαν καποιος που εχει μια καταθεση 50.000 και παει να τα παρει απο το καταστημα του, μπορει εκεινη την ημερα το καταστημα να μην εχει να του τα δωσει σε ΜΕΤΡΗΤΑ (αλλιως σε επιταγη δεν υπαρχει θεμα), για λογους ασφαλειας ειναι λογικο να εχει ενα περιορισμο στα χρηματα που εχει το καθε καταστημα τραπεζας! Λογικο ειναι!! ΑΡΑ θα πρεπει να επικοινωνησει τουλαχιστον μια μερα πριν (Βασει κανονιμσου της Τραπεζας της Ελλαδος) και να πει, χαιρεται ειμαι ο ταδε, αυριο θελω σε μετρητα αυτο το ποσο!!!
Εαν τελικα πιστουμε ολοι να παμε στις τραπεζες να παρουμε τις καταθεσεις μας, αυτο που θα καταφερουμε ειναι, να καταρρευσει το τραπεζικο συστημα της χωρας (δειτε τι γινετε με την φυγη των καταθεσεων στο εξωτερικο απο την Ελλαδα... προκαλει προβλημα), καταρρευση σημαινει οτι δεν θα υπαρχει πηγη χρηματοδοτησης της αγορας με οτι αυτο συνεπαγεται, συνεπως δεν θα πληγουν οι τραπεζιτες (Βγενοπουλος , Σαλας και ΣΙΑ) αλλα ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλαδη ΕΜΕΙΣ!
ΤΩΡΑ, οι φωστηρες που λενε να πανε να παρουν τις καταθεσεις τους, μαλλον πρεπει να ειναι απο τους προνομιουχους αυτης της χωρας, που εχουν καταθεσεις... μιας και οι περισσοτεροι Ελληνες δεν εχουν, αλλα μονο δανεια!
Εαν θες να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ φιλε μου, ας εκανες την αντιδραση σου στις εκλογες... αλλα ως συνηθως ο χαρτης της χωρας εγινε πρασσινος και μπλε με λιγο κοκκινο και φουξια κοκκους.... Ας ΠΡΟΣΕΧΕΣ! Ας εκανες τον χαρτη της Ελλαδας, ΛΕΥΚΟ... με αγνωστους - ανεξαρτητους (πραγματικα οχι σικε) δημαρχους και περιφερειαρχες!!
Το Τραγικο ειναι οτι οι ιδιοι που βγαινουν στα καναλια και λενε, μου εκοψε αυτο το επιδομα, μου εκοψε την συνταξη, οι κλεφτες κτλ... ειναι οι ιδιοι που τους ψηφισαν... Συνεπως ΚΑΛΑ να ΠΑΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!