tromaktiko: Οι ανασφάλιστοι Έλληνες και αλλοδαποί ασθενείς

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Οι ανασφάλιστοι Έλληνες και αλλοδαποί ασθενείς



Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν τα δημόσια Νοσοκομεία , ότι για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα αλλά και για την νοσηλεία οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώσουν , εάν δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Όμως δεν έχει αναφερθεί τίποτε για την διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Και δεν συζητούμε για το επείγον ,αλλά για τις διακομιδές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από αλλοδαπούς και από ημεδαπούς για να μη πληρώσουν ΤΑΞΙ ή να μην ζητήσουν κάποιο συγγενή να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Βέβαια είναι και οι έξυπνοι που ζητούν διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να προηγηθούν στην αναμονή . Δηλαδή να μην περιμένουν στην ουρά για να εξεταστούν. Αν κάποιος σκεφτεί ότι την ώρα που το ασθενοφόρο χρησιμοποιείται ως ΤΑΞΙ ή ως μαγκιά κάποιος στο δρόμο πεθαίνει γιατί δεν υπάρχει ελεύθερο όχημα.
Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν πρωτόκολλα διαλογής των περιστατικών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ . Πρωτόκολλα που δεν είναι βέβαια δυνατόν να εφαρμοστούν από πληρώματα ασθενοφόρων αποφοίτους του ΙΕΚ αλλά από γιατρούς και Νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην διαλογή των περιστατικών.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΧΟΝΕΥΣΕΙΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΕΠΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ,ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ,ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΙ ΔΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΩΡΟ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!