tromaktiko: Λευκωσία: Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λευκωσία: Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή



Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για το φόνο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.
Η σημερινή ακρόαση ξεκίνησε με την εξέταση του γραπτού αιτήματος που υποβλήθηκε από το Ροβέρτο Βραχίμη, συνήγορο υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου, Γρηγόρη Ξενοφώντος, για παράδοση όλων των εγγράφων που βρίσκονται στο φάκελο της υπόθεσης στη Γενική Εισαγγελία και έχει στα χέρια της η κατηγορούσα αρχή, αίτημα στο οποίο κατέθεσε γραπτή ένσταση η κατηγορούσα αρχή. Ο κ. Βραχίμης ζήτησε από το Δικαστήριο όπως διατάξει πρόσβαση της υπεράσπισης στα εν λόγω έγγραφα, σε διαφορετική περίπτωση όπως αποφασίσει την αναστολή της δίκης μέχρι η κατηγορούσα αρχή να παραδώσει τα έγγραφα στην υπεράσπιση.
Ωστόσο, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης, σημειώνοντας πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην ενδιάμεση απόφαση που εξέδωσε στις 9 Νοεμβρίου 2010 σε ό,τι αφορά παρόμοιο προφορικό αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος. Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρθηκε ακόμη πως η νομοθεσία δεν παρέχει στο Δικαστήριο την εξουσία για ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση.
Ωστόσο, το Δικαστήριο επεσήμανε πως αν στο τέλος της δίκης διαπιστωθεί πως ενδεχομένως να ήταν βάσιμα όλα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση κατά την αγόρευση προς υποστήριξη του εν λόγω αιτήματος, τότε θα υπάρχει βάση για συζήτηση του κατά πόσο διασφαλίστηκε το δικαίωμα των κατηγορούμενων για δίκαιη δίκη. Ακολούθως, κατέθεσε στο Δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας η Λοχίας της Αστυνομίας Αναστασιάδου Νατάσα, μέλος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, η οποία στις 22 Ιανουαρίου είχε μεταβεί στο σπίτι του 2ου κατηγορούμενου, Τάσου Κρασοπούλη στα Πέρα Ορεινής και είχε τραβήξει φωτογραφίες από το εσωτερικό της οικίας.

Εξεταζόμενη από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ελενα Κλεόπα, η Λοχίας Αναστασιάδου ανέφερε πως καθ’ υπόδειξη των ανωτέρων της μετέβη συνοδευόμενη από άλλο συνάδελφό της, στην οικία του Τάσου Κρασοπούλη, όπου και τράβηξε φωτογραφίες από το εσωτερικό της οικίας και συγκεκριμένα, από το σαλόνι, το τραπέζι με τις καρέκλες και τον πολυέλαιο, ο οποίος κρεμόταν από την οροφή της εσωτερικής σκάλας. Ακολούθως, η κ. Κλεόπα ζήτησε από την Λοχία Αναστασιάδου όπως σχεδιάσει σχεδιάγραμμα της οικίας του 2ου κατηγορούμενου με βάση το τι θυμόταν από την επίσκεψη της στην οικία το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου.

Το σχεδιάγραμμα κατατέθηκε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο.
Αντεξεταζόμενη από την υπεράσπιση, η Λοχίας Αναστασιάδου ανέφερε πως το βράδυ που λήφθηκαν οι φωτογραφίες από την οικία του Τάσου Κρασοπούλη, ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια της λήψης κατάθεσης από τη σύζυγο του Κρασοπούλη, Λίζα, την οποία πραγματοποίησε ο αστυνομικός με τον οποίο μετέβη στην οικία.

Η κατάθεση της Ελισάβετ Ιωάννου κατατέθηκε στο Δικαστήριο από την υπεράσπιση ως τεκμήριο.
Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης της από τον Μιχαλάκη Κυπριανού, συνήγορο υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλλη, η Λοχίας Αναστασιάδου ανέφερε πως πριν από την επίσκεψη της στο σπίτι του Τάσου Καρσοπούλη, είχε επισκεφτεί μαζί με άλλα τρία μέλη της ανακριτικής ομάδας και την οικία της Ελενας Σκορδέλλη, ωστόσο, όταν της ζητήθηκε από την υπεράσπιση να σχεδιάσει σχεδιάγραμμα της οικίας Σκορδέλλη, είπε ότι δεν μπορεί γιατί δεν θυμάται.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15:00. Θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 8:30 το πρωί. Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης, Έλλη Κρασοπούλη Σκορδέλλη και Γρηγόρης Ξενοφώντος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, παραμείνουν υπό κράτηση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!