tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας!



Τζαμπαλάγια (Jambalaya)
Συνταγή για 6-8 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:

 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μέτριους κύβους
1 ½ φλιτζάνι καπνιστό λουκάνικο, χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκες γαρίδες (μέτριο μέγεθος) καθαρισμένες
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (κόκκινο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού καυτή σάλτσα τσίλι

Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το κόκκινο πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά, ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα τομάτας, το ζωμό κότας και τα φύλλα δάφνης. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Ένα δύο λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire και την σάλτσα τσίλι.
Σερβίρετε ζεστό με μια καλά επιλεγμένη κρύα μπίρα.

 Καλή Όρεξη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!