tromaktiko: Σχετικά με τις αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τις αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά



Με πρόφαση, όλους αυτούς που παραπονιούνται για τις αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά, τις τιμές των εισιτηρίων στις πτήσεις αλλά και την έννοια του ανταγωνισμού.
Εργαζόμουν στην Δημόσια  Ολυμπιακή, και έχω άποψη από μέσα για το τι γινόταν τότε και το τι γίνεται τώρα στο χώρο των αερομεταφορών. Η εταιρεία ως δημόσια, είχε ως σκοπό τη σύνδεση με όλη την ελληνική επικράτεια, την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική τον Καναδά και τη Νότιο Αφρική, καλύπτοντας τον απανταχού Ελληνισμό.
Ήταν μια εταιρεία η οποία αν ακολουθούσε αναπτυξιακή πολιτική θα μπορούσε να κάνει τη χώρα πραγματικά σταθμό μεταξύ ανατολής και δύσης. Την ομολογία αυτή την είχε κάνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Τουρκικών Αερογραμμών, οι οποίες αφού είδαν ότι η Ολυμπιακή τους άφησε χώρο, το εκμεταλλευτήκαν και αυτή τη στιγμή θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο.
Εμείς σαν γνήσιοι Έλληνες, όχι μόνο δεν αναπτύξαμε την εταιρεία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, αλλά σταδιακά και προμελετημένα, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις της την απαξίωσαν, στρέφοντας τους ίδιους τους Έλληνες κατά της μοναδικής εταιρείας που δεν είχε σκοπό το κέρδος αλλά την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών. Κατηγορούσαν τους εργαζόμενους ως υψηλά αμειβόμενους και τεμπέληδες, χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει να εργάζεσαι σε μια αεροπορική εταιρεία που είχε ως πρώτο στόχο την ασφάλεια των επιβατών και όχι το αν θα
 δώσει καραμέλα και μπισκοτάκια στους πελάτες της.
Ήταν τότε που η προπαγάνδα του υπουργού Χατζηδάκη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κόστισε στον ελληνικό λαό κάτι εκατομμύρια για διαφημίσεις και άλλα, τα οποία ακόμα και τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει εγκρίνει. Τότε που οι εργαζόμενοι φωνάζαμε στους δρόμους <<Χατζηδάκη είσαι της Aegean το τσιράκι>> και παλεύαμε να κρατήσουνε την εταιρεία ανοιχτή και στο δημόσιο, για να μπορεί να διατηρήσει το κοινωνικό της πρόσωπο. Αλλά βλέπεις ήταν λίγοι αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας, οι περισσότεροι είχαν φάει την προπαγάνδα και λέγανε να
 κλείσει το μπουρδέλο!!!
Έτσι λοιπόν το μπουρδέλο έκλεισε, απολυθήκαν οι 8000 εργαζόμενοι και δόθηκε το έργο έναντι πινακίου φακής στον εθνικό μεσίτη το Βγενόπουλο για να την μεταπωλήσει ή αλλιώς συγχωνεύσει τώρα με την Aegean, αφήνοντας χώρο σε όλους τους ανταγωνιστές της παγκοσμίως να πάρουν και να εκμεταλλευτούν τις γραμμές που άφησε πίσω της η δημόσια Ο.Α..
Όταν λοιπόν ο ίδιος ο λαός δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία του, όπως ήταν η Ολυμπιακή, τώρα ο ΟΣΕ, οι αστικές συγκοινωνίες, τα νοσοκομεία, την παιδεία, το ρεύμα και το νερό αύριο, γιατί οι πολιτικοί με τους φίλους τους επιχειρηματίες να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και στο όνομα του ανταγωνισμού αλλά και της μείωσης των δαπανών του κράτους να μην κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν κάμποσα εκατομμύρια ευρώ παραπάνω στις τσέπες τους?
Ή μήπως έχουμε ως Έλληνες την αυταπάτη ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας? Αυτοί σιγά –σιγά, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, θα δώσουν και το Αιγαίο, τα νησιά αλλά και την ίδια τη χώρα!!!
Γιατί λοιπόν αφού επιτρέπουμε να γίνονται όλα αυτά, μετά γκρινιάζουμε και μυξοκλαίμε ότι η χώρα δεν έχει ανάπτυξη, δεν έχει κοινωνικό πρόσωπο και άλλα πολλά, ενώ κάθε τέσσερα χρόνια πάμε και ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια κόμματα, τα οποία δεν έχουν καμία  διαφορά στην πολιτική που εφαρμόζουν?
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας κύριοι, θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αντί να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε κι εμείς μία. Εμπιστευόμαστε όποιον μιλάει ωραία και κουνάει τα χέρια του σα να είναι ο μέγας ρήτορας, χωρίς να ψάχνουμε αν αυτά που μας λένε είναι αλήθεια και εφαρμόσιμα, κοινός είμαστε χάπατα, και τρώμε ότι μας σερβίρουν. Δεν έχουμε παιδεία δυστυχώς , και ακολουθούμε τους κομματάρχες μας, γλύφοντας τους για ένα ξεροκόμματα και λίγα ψίχουλα, για να μας διορίσουν, για να μας δώσουν εργολαβίες και για ότι άλλο
 πιστεύουμε πως μπορούν να μας προσφέρουν σε ατομικό επίπεδο και όχι σε συλλογικό!!!
Αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς σα λαός μην περιμένουμε να μας αλλάξουν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι μαριονέτες των επιχειρηματιών και των διεθνών οικονομικών δυνάμεων!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!