tromaktiko: Εξαρθρώθηκε συμμορία που σχεδίαζε επιθέσεις σε παγκόσμια υπουργική σύνοδο

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε συμμορία που σχεδίαζε επιθέσεις σε παγκόσμια υπουργική σύνοδο



Συμμορία επίδοξων απαγωγέων οι οποίοι είχαν λεπτομερή σχέδια των ρυθμίσεων ασφαλείας για τις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνει ο ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, στην πόλη Κανκούν, εξάρθρωσαν μεξικανοί πεζοναύτες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Milenio, οι άνδρες που συνελήφθησαν είχαν βαρύ...




 οπλισμό, χάρτες, φωτογραφίες του ξενοδοχείου Moon Palace, όπου θα φιλοξενηθεί η σύνοδος, καθώς και τις θέσεις της αστυνομίας και τα σημεία ελέγχου.

Πάντως στην επίσημη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού δεν γίνεται καμία διασύνδεση των συλλήψεων με τη σύνοδο.

Η εφημερίδα στον ιστότοπο της δημοσιεύει μία φωτογραφία των επτά συλληφθέντων, ανάμεσα σε μασκοφόρους πεζοναύτες, μπροστά από ένα λογότυπο του ναυτικού. Μπροστά στους άνδρες είναι ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο βρίσκονται ψεύτικες στολές αστυνομικών της ομοσπονδιακής αστυνομίας, όπλα και πυρομαχικά.

Στην σύνοδο, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν υπουργοί περιβάλλοντος από πάνω από 200 χώρες σε μία προσπάθεια να γίνει πιο σκληρή η παγκόσμια απάντηση στην κλιματική αλλαγή.

Το Μεξικό προσπαθεί να καταπολεμήσει ένα κύμα εγκληματικότητας, το οποίο έχει πυροδοτηθεί από τον πόλεμο των ναρκωτικών, που οδήγησε κάποια από τα καρτέλ σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως οι απαγωγές και οι εκβιασμοί.

Οι απαγωγές είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα για το Μεξικό, όπου οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, μπαίνουν στο στόχαστρο μαζί με απλούς ανθρώπους.

Η ασφάλεια στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να είναι πολύ αυστηρή. Οι οργανωτές έχουν δημιουργήσει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, έξω από το ξενοδοχείο, όπου οι αντιπροσωπείες που ζητούν πρόσβαση στη σύνοδο, θα περνούν από λεπτομερή έλεγχο



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!