tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "ωράριο και το μισθό των καθηγητών

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "ωράριο και το μισθό των καθηγητών



1. Όσοι έχουμε εργαστεί ως εκπαιδευτικοί/καθηγητές, ξέρουμε καλά ότι προετοιμασία μαθήματος χρειάζεται ουσιαστικά μόνο την 1η φορά που διδάσκεται.

(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/httptro-ma-ktikoblogspotcom201011blog_19.html)
2. Οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία πόσες εργασίες ανά μήνα αναθέτουν στους μαθητές, ώστε να ασχολούνται στο σπίτι για διορθώσεις κλπ. ???

3. Γιατί όταν προτάθηκε στους "λειτουργούς" να πάρουν κουπόνια για να προμηθεύονται βιβλία το αρνήθηκαν και ζήτησαν cash?

4. Πόσο χαρούμενοι θα ήταν οι "λειτουργοί" αν πήγαιναν στο σχολείο κάθε μέρα στις 7:30 (με κάρτα) και έφευγαν στις 15:00 και στις ώρες που δεν είχαν μάθημα να έκαναν όποια διοικητική ή άλλη δουλειά?
Ειδικά τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι που δεν έχουν καθόλου μάθημα, θα είχαν άφθονο χρόνο για αυτές τις εργασίες και δε θα τους απασχολούσαν και οι μαθητές.

Στην πολύχρονη εμπειρεία μου στο χώρο της εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, γνώρισα πολλούς εκπαιδευτικούς: υπάρχουν οι -λίγοι- ευσυνείδητοι, ικανοί και με φιλότιμο άνθρωποι που πραγματικά όχι μόνο μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα, αλλά διαπλάθουν χαρακτήρες. Αυτοί είναι λειτουργοί και είναι μίζερο να μιλάμε για το ωράριό τους και τις άδειές τους, ενώ τους αξίζουν πολλά περισσότερα χρήματα, έστω και αν αυτά που προσφέρουν δε μπορούν να αποτιμηθούν οικονομικά.
Γνώρισα όμως και πολλούς "λειτουργούς", βολεμένους από την κατάσταση αυτή, να κρύβονται πίσω από όσα προσφέρουν οι άλλοι, οι λίγοι, και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα όποια προνόμια. Δυστυχώς είναι η πλειοψηφία και αυτό αποτυπώνεται στο χαμηλότατο επίπεδο των μαθητών/φοιτητών που χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται συνεχώς...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!