tromaktiko: Απόψεις | Ανοιχτή μικρή επιστολή προς την κα Μπακογιάννη

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Απόψεις | Ανοιχτή μικρή επιστολή προς την κα Μπακογιάννη



Κυρία Μπακογιάννη, σας στέλνω αυτή την επιστολή στα πλαίσια της επικείμενης ανακοίνωσης – επισήμως – του νέου κόμματος στο οποίο θα ηγείστε.


Αν και δύο φορές νέος λόγω ηλικίας εν τούτοις θέλω να πιστεύω πως εκφράζω αρκετούς από αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία της νεολαίας. Πρώτα απ’ όλα θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως η σημερινή «Δημοκρατία» διατηρεί εν ολίγοις την αίγλη της παλαιάς εκείνης που διδαχτήκαμε στα σχολεία. Και το αναφέρω μιας και όταν ιδρύεται ένα νέο κόμμα «μυρίζει όμορφα» και η Δημοκρατία έχει μυρωδιά για τους ρομαντικούς…

Παρακολουθώντας την πολιτική σας πορεία λίγο έως πολύ γνωρίζω τις αρχές που πρεσβεύετε – φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδέες που ταιριάζουν στατιστικά στην ιδιοσυγκρασία των ελλήνων – θα ήθελα να επισημάνω αν δεν έχετε αντίρρηση ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε! Και εξηγούμαι!


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσετε την τακτική του ρεβανσισμού εναντίον των άλλων πολιτικών παρατάξεων μιας και αυτό βαίνει αποδεδειγμένα εις βάρος της χώρας.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δούμε «μπροστά» το εγώ σας και τις πολιτικές σας φιλοδοξίες που κατα καιρούς πέρασαν από δύσκολα κύματα.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουμε ΚΑΙ από εσάς τα ίδια και τα ίδια που πιθανόν θα μας κάνουν να φύγουμε από τη δεύτερη πρόταση του λόγου σας.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσετε την κλασική ξύλινη γλώσσα που κάνει τους νέους να αποστρέφονται την πολιτική.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργήσετε «αυλή» και «αυλικούς» γιατί οι νέοι σήμερα έχουν μάθει καλά τι συμβαίνει στις κλειστές «αυλές».
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοήσετε τη δεδομένη κατάσταση και να επιδοθείτε σε αφορισμούς και γενικότητες που δεν οδηγούν πουθενά.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοήσετε τις ηθικές αρχές και τις αξίες προσαρμοσμένες όμως στη σημερινή πραγματικότητα .
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δώσετε συγχοροχάρτι σε όσους «έφαγαν» ή θα «φάνε» την ελληνική περιουσία .
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφήσετε να εισχωρήσουν στις τάξεις του κόμματός σας άτομα με «ιστορία» που δεν τους τιμά και που μοναδικό στόχο έχουν την κατακράτηση μίας θέσης στα βουλευτικά έδρανα.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε delete στα όνειρα των νέων, των νέων που βλέπουν μερικά από αυτά να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ στις κακόγουστες αμερικάνικες ταινίες.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφήσετε το δημόσιο τομέα να καταδυναστεύει γενιές και γενιές όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε τη δωρεάν παιδεία και την υγεία. Οι γονείς μας πλήρωσαν τρισεκατομμύρια για αυτές στο παρελθόν και συνεχίζουν και σήμερα να πληρώνουν! Διαφορετικά να μας επιστρέψετε τα χρήματα!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σας βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάθεστε στο γραφείο σας και να ταξιδεύετε αλλά να σας βλέπουμε στους δρόμους και τις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να νιώθετε τα προβλήματά μας!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοήσετε το κοινό αίσθημα για ριζικές αλλαγές ακόμα και αν αυτές αφορούν στην «Ενωμένη» Ευρώπη.

Τέλος, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοήσετε πως ΚΙ ΕΣΕΙΣ είστε ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τη σημερινή κατάντια μας και πως πρέπει να το ξεπληρώσετε αν θέλετε πραγματικά ο ελληνικός λαός να σας τιμήσει για το πολιτικό σας θάρρος και την πολιτική σας αξία.

http://www.neolaia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!