tromaktiko: Aπάντηση για τους δημόσιους υπαλλήλους

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Aπάντηση για τους δημόσιους υπαλλήλους



Απάντηση στον φίλο (μάλλον) τροχονόμο, στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_584.html

Φίλε μου από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνουμε ότι είσαι τροχονόμος. Δεκτά τα όσα λες.
Δεν είναι δυνατόν να τσουβαλιάζονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μαζί και να κρίνονται συλλογικά ως άχρηστοι. Μπορεί όμως σχετικά δίκαια να κριθεί ως ημιάχρηστος ο δημόσιος τομέας ακριβώς επειδή οι μισοί και παραπάνω δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Όσο για αυτό που λες, ότι την επόμενη φορά που θα σταματήσεις την εν λόγω κυρία που στηλιτεύει το δημόσιο για τροχονομικό έλεγχο θα ελέγξεις τα πάντα ώστε να της δείξεις ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου, απλά να σου πω ότι αυτό, αν όντως το πράξεις, λέγεται κομπλεξισμός. Και λέγεται έτσι γιατί σκοπεύεις να κάνεις χρήση της εξουσίας που σου έχει δοθεί και πληρώνεσαι για αυτήν, και μάλιστα απειλείς πως θα κάνεις τέτοια χρήση, όχι για να κάνεις τους δρόμους ασφαλέστερους, αλλά για να κάνεις "το κομμάτι σου" και να ταϊσεις τον εγωισμό σου.
Παράλληλα, για να ταϊσεις λίγο ακόμα τον εγωισμό σου, και δεδομένου ότι θα συμπεριφέρεσαι με τον τρόπο για τον οποιο απειλείς/προειδοποιείς, στον επόμενο συμπολίτη που θα σου εφιστήσει την προσοχή σε κάτι άλλο από αυτό που "γουστάρεις" να κάνεις εν ώρα υπηρεσίας θα του κάνεις επίσης γενικό έλεγχο-τσαμπουκά μόνο και μόνο για να του θυμίσεις ότι την εξουσία για την οποία ο ίδιος πληρώνει την έχεις εσύ και όχι αυτός.
Ναι, να κοιτάτε τα πάντα, παντού και στον καθένα και να μην αφήνετε τίποτα δίχως έλεγχο, θες κτεο, άδεια, ασφάλεια, φώτα, καυσαέρια, ελαστικά, αλκοόλ, οδική συμπεριφορά, φανάρια, σήματα στοπ, τήρηση προτεραιότητας, κίνηση στα αριστερά... ΟΛΑ.... ΟΛΑ όσα γράφουμε επανειλλημένα και εδώ και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που εσύ και οι συνάδελφοί σου μπορείτε να κάνετε. Πρώτον γιατί είστε λίγοι και είμαστε πολλοί για να μας ελέγξετε επιμελώς όλους και δεύτερον γιατί δεν θέλετε να το κάνετε. Η παιδεία σας για την ώρα σας το απαγορεύει. Μέχρι να αποκτήσετε μια διαφορετική παιδεία λοιπόν, καλό θα είναι να βλέπετε την εξουσία σας στα πλαίσια ενός λειτουργήματος και να κοιτάτε να κάνετε τους δρόμους πιο ασφαλείς για μας, για σας και για τα παιδιά όλων μας και όχι να εξυπηρετείτε τον εγωισμό σας. Και κάτι τελευταίο... έλεγχο όπως μπορείς να ασκήσεις εσύ, μπορώ να ασκήσω κι εγώ κι ο κάθε πολίτης, όπως επίσης και βία (λεκτική ή φυσική). Η διαφορά μας είναι ότι η δική σου θέση εν ώρα υπηρεσίας έχει ευθύνη να πράξεις το ηθικά σωστό και όχι να παρασυρθείς από τα πάθη σου.
φιλικά πάντα, γιατί πολλοί από εσάς δεν έχετε λόγο να είστε στο στόχαστρο κριτικής γιατί όντως κάνετε σωστά τη δουλειά σας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!