tromaktiko: Απαντηση για το ¨αδιαβαστος μαθητακος".

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απαντηση για το ¨αδιαβαστος μαθητακος".



 Δεν ειναι ολοι το ιδιο, ετσι! Ριξε λιγο τους τονους. Θα μιλησω για την περιπτωση μου. Εδωσα πανελλαδικες το '09 και εβγαλα 18730 μορια.
Ηθελα να περασω σε μια συγκεκριμενη σχολη που μεχρι το '08 ειχε σχεδον 150-200 μορια κατω απο αυτα που εβγαλα εγω. Λεω οκ, ΠΟΣΟ να ανεβουν πια..? Αν θυμασαι, το '09 ηταν οι ευρωεκλογες! Και η αγαπητη νουδου, εβαλε ευκολα θεματακια και εγραψε καλα και η κουτση Μαρια. (Σημειωτεον οτι ειχε ανακοινωθει οτι οι του '91 θα ψηφιζαν σε εκεινες τις εκλογες) Οποτε οταν με το καλο (?) ανακοινωθηκαν οι βασεις, η σχολη που ηθελα ανεβηκε σχεδον 350 μορια και εμεινα απ'εξω για 100! Οποτε μη λες βλακείες  του τυπου ανικανοι να διαβασουν και λοιπα.. Και πανε ρωτα τους φοιτητες, να δεις ποσοι περασαν στην πρωτη επιλογη τους και ισως καταλαβεις γιατι φευγουν εξω..
Εν παση περιπτωσει, πηγα λοιπον και εκατσα ενα χρονο στη σχολη "δευτερης επιλογης" μου. Και ξερεις τι? ΔΕΝ μου αρεσε, ΔΕΝ το ηθελα αυτο το πραγμα. ΔΕΝ ηθελα να περασω την υπολοιπη ζωη μου να κανω κατι που α) δεν εχει επαγγελματικη αποκατασταση και β) και κυριοτερο, ΔΕΝ θα με γεμιζει σαν ανθρωπο. Εκανα τα χαρτια μου για το 10%. Δεν μπηκα για 80κατι μορια. Εκει ηταν που ειπα ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ..
Εκανα τα χαρτια μου για εξωτερικο, συγκεκριμενα Αγγλια, και ειμαι εδω και σπουδαζω αυτο που ηθελα και οχι αυτο που το γαμημενο ελληνικο συστημα με αναγκασε να παω! Κι ολα αυτα επειδη ΔΕΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΑ καλα μια παραγραφο!!! Και μη μου πεις οτι οι μαθητες στην Ελλαδα μαθαινουν. Απλως παπαγαλιζουν.
Το αν ξερω να αγωνιζομαι το ξερω εγω πολυ καλυτερα απο σενα και το εχω αποδειξει πολλες φορες κυριως στον εαυτο μου.. Εδω σου προσφερουν ευκαιριες, χωρις να χρειαζεται να κατσεις στον καθηγητη η να τον ψηφισεις στις εκλογες η να μπεις σε καποια παραταξη για να εχεις την ευνοια του. Γουσταρω να πηγαινω στη σχολη, να κανω αυτο που γουσταρω και να ξερω οτι εδω θα με προσεξουν οπως θα προσεχαν το παιδι του πρωθυπουργου που λεει ο λογος. Ας μη συγκρινω εγκαταστασεις, προσωπικο και ποιοτητα ζωης γιατι θα κακοφανει σε καποιους. ΚΑΙ ΝΑΙ, προτιμω να πληρωνω για μια εκπαιδευση προτυπο, παρα να μην πληρωνω (που και αυτο σχετικο γιατι με φορους πληρωνεις κ εσυ την εκπαιδευση σου) και η ανωτατη εκπαιδευση να ειναι ξεφραγο αμπελι.
Και πως ο φοιτητης που κανει 8 χρονια να τελειωσει ξερει να αγωνιζεται?? Πινοντας καφεδες ολη μερα? Η σπαταλωντας τα λεφτα των γονιων στα ενοικια στο αραλικι και στα μηνιαια εξοδα?? Γιατι εγω θα κανω 4 χρονια και θα ειμαι πισω με πτυχιο. Καποιοι θα παλευουν ακομα να τελειωσουν.
Και οσο για τα μεσα που λες.. Αυτος που ολη μερα ξυνεται και δεν εχει μαθει να παλευει, αυτος ειναι που θα βαλει μεσον. Αυτος που προσπαθησε, μπορει να τα βγαλει περα μονος του.
Και στο κατω κατω, δικαιωμα μου δεν ειναι να σπουδασω αυτο που μ αρεσει? Ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις οτι ημουν αδιαβαστος μαθητακος, και ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι στο υπουργειο που θα με αναγκασουν να σπουδασω κατι που ΔΕΝ θελω? ΟΧΙ. ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ..
Καλα ξυπνητουρια "φιλε μου"..
Αναγνωστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!