tromaktiko: «Ψήφος»… πρωταθλήματος!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Ψήφος»… πρωταθλήματος!



Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών σπάει και πάλι τη 10η αγωνιστική στα δύο, όμως το ενδιαφέρον αυτή τη φορά επικεντρώνεται στο Σάββατο. Οι αναμετρήσεις Εργοτέλη-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-Λάρισας συγκεντρώνουν τα βλέμματα για την κορυφή, αλλά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σε μια ιδανική κοινωνία, το μόνο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να γυρίσουν ανάποδα τη βαθμολογία. Πρώτος ο Ατρόμητος, δεύτερος ο Πανιώνιος και το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στη Νέα Σμύρνη. Σε τούτη την άτιμη κοινωνία, όμως, πρέπει να μάθουν να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις και το μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο, πρόκειται για ένα ματς ζωής ή θανάτου. Όσο νωρίς κι αν είναι στο πρωτάθλημα. Ουραγοί αμφότεροι με εφτά βαθμούς, όσους έχει και η Ξάνθη, ψάχνουν να βρουν γιατρειά για τα προβλήματά τους. Ένας απ’ τους δύο μπορεί να τη βρει στη Νέα Σμύρνη. Η ισοπαλία, απλά, μεγαλώνει τις πληγές!

STATUS: Έχει πιο κάτω?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Ν. Σμύρνης
GROUP: Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Με τον Γιώργο Παράσχο, μπορείς να νιώθεις μια ασφάλεια. Αλλάζει ομάδες μέσα στη σεζόν κι έτσι το έχεις έτοιμο το θέμα! Πριν 20 μέρες και συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου, λέγαμε στην προαναγγελία πως ο Ατρόμητος δεν έχει χάσει ποτέ από τον πρώην του προπονητή. Επιβεβαιώθηκε και εκείνη την ημέρα στον αγώνα με την Ξάνθη και σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο, στο ντεμπούτο του στην Νέα Σμύρνη. Οι ιδιομορφίες συνεχίζονται για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αφού και το 2010, το πέρασμα του Γιώργο Παράσχου από τη Νέα Σμύρνη, είχε ως χαρακτηριστικό ότι στην πρεμιέρα αντιμετώπισε τον Ατρόμητο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Ευθυμιάδης, Ελευθερίου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Γιάννης Μανιάτης που εξέτισε την ποινή του. Οι απουσίες των Βινιάλ, Αναστασάκου, Σαμπού και Σαρμιέντο είναι τα σταθερά προβλήματα για τον Γιώργο Δώνη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η προηγούμενη αγωνιστική κύλησε εκ διαμέτρου αντίθετα για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έστησε πάρτι με τον Πανιώνιο, ενώ ο Εργοτέλης έφυγε χαμένος και πληγωμένος από το ΟΑΚΑ. Στο Παγκρήτιο, όμως, οι διαφορές τους, μπορεί να είναι και ομοιότητες! Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό πρόβλημα εκτός έδρας, ενώ ο Εργοτέλης το έχει εντός! Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πειστική εμφάνιση μακριά απ’ το Στάδιο Καραϊσκάκη, μόνο στην Ξάνθη κι έχουν ρεκόρ 2-0-2. Ο Εργοτέλης έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος στην έδρα του κι έχει κερδίσει μόνο την Ξάνθη, έχοντας συνολικά ρεκόρ 1-0-3. Συνεπώς κι αν συνδέσουμε το «status» του αγώνα με το «group», έχουμε τη λογική εναντίον της παράδοσης!

STATUS:  Άσε με να φύγω, σε παρακαλώ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ:  Παγκρήτιο
GROUP: Κακός μπελάς!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε έναν καναπέ ψυχολόγου, έτοιμοι να μιλήσουν για τον Εργοτέλη. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που κατάφερε ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το Παγκρήτιο και από τις 25 Φεβρουαρίου του 2002, πολλά δεινά τον έχουν βρει. Ο Τάκης Λεμονής ακόμα θυμάται το 3-3 με την διπλή ανατροπή στη διάρκεια του αγώνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε ένα χρόνο στην Ισπανία για να ξεχάσει τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχασε τη δουλειά του από εκείνο το εορταστικό φιλικό και τη συντριβή με 5-0 και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν έχει ξεχάσει το γκολ του Μπουντιμίρ πέρυσι στο 85’! Ποιος ήταν απέναντι σε όλα αυτά? Ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος συνέχισε την παράδοση που είχε ξεκινήσει ο Μύρων Σηφάκης με τον Πάτρικ Ογκουνσότο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Τρύφων, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Αλεξόπουλος, Τζούνιορ και Ρομάνο. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ

Αισίως φτάσαμε τους τρεις! Και είναι μόλις 13 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα είναι ο τρίτος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της Ξάνθης τη φετινή σεζόν, απέναντι στην Κέρκυρα που με τον Μπάμπη Τεννέ στο τιμόνι της, τα ‘χει βρει μια χαρά και προχωράει σταθερά! Η ακριτική ομάδα είναι εκείνη που καίγεται στην Πάτρα – που θα φιλοξενήσει τους Φαίακες ακόμα μια αγωνιστική – για να πάρει τη νίκη και να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι νεοφώτιστοι χάρη στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν δεν έχουν τόσο μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα. Ένα αξιοσημείωτο, πάντως, τόσο για την Ξάνθη, όσο και για τον αγώνα, είναι πως οι δύο προηγούμενοι τεχνικοί τα πήγαν περίφημα στο ντεμπούτο τους. Ο Νίκος Κεχαγιάς είχε αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ο Γιώργος Παράσχος είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.

STATUS: Καλά, εσείς τον ίδιο έχετε ακόμα?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS6)
ΜΕΡΟΣ: ΕΑΚ Κέρκυρας
GROUP: No place like home!

Επιτέλους σπίτι! Μετά από δέκα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και πέντε «εντός» έδρας παιχνίδια, η Κέρκυρα δεν χρειάζεται να μετακινηθεί! Οι Φαίακες για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν θα παίξουν στη φυσική τους έδρα και όχι στην Πάτρα, αφού οι εργασίες στο ΕΑΚ ολοκληρώθηκαν. Μέχρι τώρα, βέβαια, το Παμπελοποννησιακό δεν τους πήγε άσχημα, αφού το… αφήνουν με ρεκόρ 2-2-1, αλλά σίγουρα στο νησί θα έχουν πιο δυνατή έδρα. Κάτι που μαρτυρούν και οι προηγούμενες θητείες των Φαιάκων στα μεγάλα σαλόνια. Τη σεζόν 2006-07 είχαν ρεκόρ 7-5-3, δηλαδή συγκέντρωσαν τους 26 από τους 35 τους βαθμούς στην Κέρκυρα, ενώ τη χρονιά 2004-05 είχαν ρεκόρ 2-4-9, που αναλογεί στους 10 από τους 17 βαθμούς που πήραν τότε. Η Κέρκυρα, εξάλλου, είναι εκείνη που έχει το πάνω χέρι στην παράδοση αφού δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ξάνθη. Τρεις ισοπαλίες με σκορ υπάρχουν στην προϊστορία τους, όπως και μια εντυπωσιακή νίκη των Φαιάκων με 3-0  στις 21 Νοεμβρίου του 2004.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μήτσιος, Τάτσης, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ηλίας Ιωάννου δεν θα είναι στη διάθεση του Μπάμπη Τεννέ. Ο Τζόρνταν Στιούαρτ τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από το ματς, όπως και οι Γκσπούρνινγκ, Μπούγκα, Σταθάκης και Μπεκαμέγκα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Είναι το μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Και εξαιρετικά οριακό για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε από το αρνητικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και πέντε πίσω από την κορυφή, αν θέλει να κοιτάει ψηλότερα. Τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πέντε συνολικά, με προπονητή τον Μάκη Χάβο, που ίσως βρίσκεται… μια νίκη μακριά από τη μονιμοποίηση. Η Ένωση πέρασε τη φάση της ανάκαμψης, πέρασε και εκείνη της σφαλιάρας (βλ. Πανιώνιος) και ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει αφενός στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, όπου έκανε το εντυπωσιακό ντεμπούτο και αφετέρου σε ένα ματς με χαρακτήρα ντέρμπι. Ως τώρα έχει δύο στα δύο…

STATUS: Μετωπική σύγκρουση!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:  Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Βάλτε δύο γκολ, να γίνει…

… δεν αρμόζει στο επίπεδο να το συνεχίσουμε! ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν κουραστεί να παίζουν τα τελευταία χρόνια. Από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν τα πλέι οφ, έχουν συνηθίσει να παίζουν το λιγότερο τέσσερις φορές τη σεζόν. Και τα περισσότερα παιχνίδια τους, είναι από εκείνα που λέμε πως κρίνονται στο γκολ. Στο ένα γκολ! Πέρυσι, ο δικέφαλος κέρδισε την ΑΕΚ στην Τούμπα 1-0 στα πλέι οφ κι έχασε με 1-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο ΟΑΚΑ, ενδιάμεσα, είχαν έρθει ισόπαλοι 0-0. Για να μην τα πολυλογούμε, μια αναμέτρηση που στο παρελθόν πρόσφερε πολλά γκολ και απίστευτες συγκινήσεις (βλ. 4-4 το 1999, 3-4 το 2002, 3-2 το 2004 και πάει λέγοντας) τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κομματάκι μονότονη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ:  Κάκος, Ακρίβος, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Σνάουτσνερ προστέθηκε στις απουσίες για τον ΠΑΟΚ, ενώ δύσκολη είναι η συμμετοχή του Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Νταντόμο παραμένει τιμωρημένος, αλλά επιστρέφουν οι Μανωλάς, Μπερνς και Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μια δύσκολη μέρα και για τους δύο! Ο Παναθηναϊκός έκανε κάκιστη εμφάνιση στο Περιστέρι, αλλά κέρδισε. Η νίκη τον βοήθησε να ηρεμήσει βαθμολογικά, όχι όμως και αγωνιστικά, αφού ακολούθησαν group therapy, παρατηρήσεις, γκρίνιες και γενικότερα ό,τι συμβαίνει από την αρχή της σεζόν. Η Λάρισα δεν κέρδισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά πέρασε την πιο ήρεμη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο και ως τώρα! Κι αυτό γιατί της έλειψε η ουσία, αλλά είχε εξαιρετική απόδοση στη Θεσσαλονίκη και ανακτήθηκε η εμπιστοσύνη που υπήρχε στις δυνατότητες αυτού του συνόλου.

STATUS: Ουσία και θέαμα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:  Σάββατο, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: OAKA
GROUP: Σκοτώνει το άλογο…

… χωρίς καν να χρειάζεται να γεράσει! Ορισμένες από τις πιο γεμάτες και εντυπωσιακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στη Λάρισα. Από την επιστροφή της ΑΕΛ στην Α’ Εθνική, οι πράσινοι δεν της φέρονταν με το… γάντι, αλλά ειδικά εσχάτως το παράκαναν. Το συνολικό ρεκόρ από το 2006 είναι 9-3-1 με τη μοναδική νίκη των Θεσσαλών να είναι στον τελικό του κυπέλλου. Εκείνο το ματς και δύο ισοπαλίες (η μία προηγήθηκε και η άλλη ακολούθησε χρονικά τον τελικό) φαίνεται πως εξόργισαν το τριφύλλι, με αποτέλεσμα να έρθει το ξέσπασμα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια των δύο ομάδων οι νίκες είναι ισάριθμες υπέρ του Παναθηναϊκού και τα τέρματα 14-1!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Μπαλτάς, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ούτε προβλήματα, ούτε επιστροφές για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Νταμπίζας, που είναι τιμωρημένος, αλλά και ο Ταυλαρίδης που τραυματίστηκε είναι εκτός μάχης για τη Λάρισα.

* Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της 10ης αγωνιστικής με τα παιχνίδια Αστέρα Τρίπολης-Καβάλα, Ηρακλή-Άρη και Πανσερραϊκού-Ολυμπιακού Β..
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!