tromaktiko: Το θέμα δεν είναι μόνο τουριστικό αλλά και περιβαλλοντικό

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το θέμα δεν είναι μόνο τουριστικό αλλά και περιβαλλοντικό



Αν κάποιος έρχεται με καράβι στη Θάσο ή με αεροπλάνο στη Κεραμωτή μπορεί να διαπιστώσει πως αυτοί οι κύριοι έχουν ασελγήσει τόσο χρόνια πάνω στο νησί.
Έχουν ξεκινήσει από την κορυφή του βουνού και έχουν φτάσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.Κάνουν τρύπες στο βουνό της αφήνουν χωρίς καμιά αποκατάσταση και αν σε κάποια κάνουν αποκατάσταση βάζουν ακακίες σε ένα δάσος που ποτέ δεν υπήρχαν τέτοια δέντρα παρά μόνο πεύκο. Τόσα χρόνια με την ανοχή μας λόγω του ότι κάποιος κόσμος έβρισκε δουλειά αυτοί κατέστρεφαν το βουνό. και εμείς που φταίμε για την κατάσταση αυτοί λέγαμε δεν πειράζει αφού δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι και αφού δεν είναι ορατό και δεν ενοχλεί κατοικημένη περιοχή (λάθος αντίληψη). τελικά αυτοί έχουν κάνει το κακό και τώρα και καλά στον βωμό της ανάπτυξης έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. πλέον θέλουν να καταστρέψουν το βουνό εντελώς και από την άλλη πλευρά. επίσης το θέμα ναι είναι και τοπικιστικό. Οι κύρ! ιοι αυτοί έχουν θησαυρίσει από την Θάσο και δυστυχώς εκτός από τους επικεφαλής που είναι κάτοικοι της Θάσου (2ή3 άτομα) όλοι υπόλοιποι είναι ξένοι και δεν ξέρω καν αν είναι Έλληνες πολίτες.

Eπιπλέον εδώ να τονίσω ότι σχεδόν το 90% του πληθυσμού ασχολείται με τον τουρισμό. Σκεφτείτε λοιπόν τι κακό κάνει αυτό το λατομείο και στην τοπική κοινωνία και σκεφτείτε πόσοι ωφελούνται από τη διαδικασία εξόρυξης. Μόνο ένας επιχειρηματίας.
Αν και έχουμε ξυπνήσει αργά θα πρέπει να σταματήσουμε άλλο ένα έγκλημα κατά του καταπονημένου περιβάλλον της Θάσου.
Ενωμένοι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όπως και με την υπόθεση του ραντάρ.



Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!