tromaktiko: Διόδια: Μήπως θα έπρεπε να είναι πηγή εσόδων για το κράτος;

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Διόδια: Μήπως θα έπρεπε να είναι πηγή εσόδων για το κράτος;



Θα ήθελα να σας καταθέσω μια σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό σχετικά με τα διόδια.
Όλοι ξέρουμε για το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες και καλώς ή κακώς κάποιοι οδηγοί δεν πληρώνουν.

Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής (απλό) και θα χρησιμοποιήσω προτασιακή λογική.

1) Ο δρόμος είναι για τους πολίτες
2) Το κράτος ανέθεσε σε ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάσουν ένα δρόμο και μετά πλήρωσε τις εταιρίες για το έργο της
3) Η εταιρεία παίρνει λεφτά από τα διόδια για να συντηρεί τους δρόμους της και να μπορούν οι πολίτες να τον χρησιμοποιούν(;)

Με λίγα λόγια η εταιρεία λέει πως ο δρόμος είναι δικός της και πως για να τον χρησιμοποιούμε πρέπει να πληρώσουμε.. Οκ ας κάνω πως το δέχομαι..

Έχεις ένα μαγαζί (Ελληνική γη), θέλω να το νοικιάσω για να φτιάξω ένα δρόμο(ιδιωτική εταιρεία), και θέλω να βγάζω λεφτά από αυτό το δρόμο(διόδια)

Τώρα...
Η φωταγώγηση του ιδιωτικού (τουλάχιστον έτσι μας δίνει η εταιρεία να καταλάβουμε αλλιώς γιατί να μας τα παίρνει;) δρόμου γίνεται με δημόσιο ηλεκτρικό ρεύμα! γιατί? γιατί δεν πληρώνει η εταιρεία το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει για να φωταγωγηθεί ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟΣ
Αφού εμείς πληρώνουμε για να τον χρησιμοποιούμε, και η εταιρεία δικαιολογεί τα διόδια ως έξοδα συντήρησης και λειτουργίας, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ  ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΡΕΥΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΡΟΜΟ ΦΩΤΙΖΕΙ!!

Είναι σαν να είστε ιδιοκτήτες ενός ξενοδοχείου που έρχεται κάποιος να σας το νοικιάσει, Θα πληρώσετε για το δωμάτιο, αλλά όχι να του πληρώνετε και τη ΔΕΗ επειδή το κτίριο είναι δικό σας...

Με δύο λόγια, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ

Ζητώ συγνώμη για την ικανότητα γραφής μου αλλά θέλω να πιστεύω ότι το πιασατε το νόημα...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!