tromaktiko: ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΕΔΩ!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΕΔΩ!



Πόσα ακόμα οικονομικά βάρη θα ρίξει η κυβέρνηση στην στρατευμένη νεολαία; Με πρόσχημα την κρίση, το υπουργείο και το ΓΕΝ δεν διστάζουν να κάνουν... περικοπές σε ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες των φαντάρων. Με πρόσχημα την κρίση, την «εθνική κυριαρχία» και τις «διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας», βέβαια, δε διστάζουν να υποθηκεύουν την απλήρωτη εργασία μας και τη ζωή εργαζομένων και νεολαίας με άγρια αντεργατικά μέτρα και «γύρους μνημονίων» της χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης-εργοδοτών, για τις συμφωνίες σε εξοπλιστικά προγράμματα, τα χρέη τους στις -διεθνείς κι ελληνικές- τράπεζες, τις αποστολές εκτός συνόρων, όπου μας στέλνουν σα στρατό κατοχής.
Πρώτο και κυριότερο θύμα, πάντα και καθημερινά, οι φαντάροι.

Τις «ανάγκες για περικοπές» δε θα κληθούν να τις επωμιστούν οι επιτελείς, οι διοικητές, το υπουργείο και οι έμποροι όπλων. Δε θα κληθούν να τις επωμιστούν ούτε τα τοπικά συμφέροντα, που θησαυρίζουν από την προσπάθεια διαβίωσης φαντάρων και ναυτών σε μονάδες που τους λείπουν και τα στοιχειώδη. Για μια φορά ακόμα, εμείς θα πρέπει να κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της άγριας ταξικής πολιτικής τους.
Με αυτό τον τρόπο, βιώνουμε κι εμείς τη φορομπηξία, την εκμετάλλευση και την κοροϊδία. Αφού μας περιόρισαν τις κάρτες επιβίβασης και την μετακίνηση με τον ΟΣΕ με το αιτιολογικό ότι πρέπει να «συμβάλουμε στη διάσωση της οικονομίας», τώρα μας κόβουν και τα πλοία! Συγκεκριμένα, στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και στην εταιρία του κουμπάρου και πλοιοκτήτη της ΣΑΟΣ Ferries, Μανούση, δεν έχουν πληρωθεί από το ΓΕΝ τα εισιτήρια των ναυτών με αποτέλεσμα να μας βάζουν να πληρώνουμε τα ναύλα.
Οι κάρτες επιβίβασης για το πλοίο δόθηκαν κανονικά, αλλά ουσιαστικά είναι άχρηστες καθώς δεν γίνονται δεκτές. Μας είπαν ότι κάποια στιγμή που θα διευθετηθεί η κατάσταση θα έχουν ισχύ, όμως οι κάρτες επιβίβασης δεν είναι εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού!
Δεν είμαστε τουρίστες, κύριοι! Συρθήκαμε στις άγονες γραμμές του ελληνικού κράτους, αυτές που κυβερνήσεις, επιχειρηματίες και εφοπλιστές έχουν αφήσει στο έλεος της εγκατάλειψης, της ανεργίας και της απόγνωσης, για να υπηρετήσουμε την υποχρεωτική θητεία του παραλόγου, της άγριας φορολόγησης (της δικιάς μας και των οικογενειών μας), της απλήρωτης σκλαβιάς μας.
Είναι υποχρέωση του κράτους να μας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς. Όμως πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στους ναύτες, δείχνει και ακόμα μια κατάσταση για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, καθώς η εταιρία δεν διστάζει να αυξάνει τα εισιτήρια όποτε θέλει. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δεν δίστασε να αυξήσει τα ναύλα κατά 50%.
Αυτή είναι η «εθνική περηφάνια» τους, η «πατριωτική αγωνία» τους: Η διάσωση των κερδών για το κεφάλαιο, και των προνομίων για τα τοπικά συμφέροντα και το πολιτικό προσωπικό τους, με αναλώσιμη μάζα εμάς και τον κόσμο της εργασίας. Αυτή είναι η «Ιερή Συμμαχία» τους. Δεν πρόκειται, όμως, αυτή να είναι η συνθηκολόγησή μας!

http://kranosgr.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!