tromaktiko: Απάντηση σε όλους τους αγανακτησμένους γονείς

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση σε όλους τους αγανακτησμένους γονείς



Καλά , έχετε από τη Δευτέρα που επανωτά γράφετε εναντίον των δασκάλων.
Από τον τρόπο της έκφρασής σας βλέπω ότι...
είστε οι ίδιοι που γράφετε και ξαναγράφετε.Συγνώμη δηλαδή , δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε πια;Έχετε πάρει έναν κλάδο και τον λιθοκοπάτε λες και όλη η οικονομική καταστροφή της χώρας προήλθε από εμάς.
Σας πληροφορώ ότι ο δάσκαλος και ο καθηγητής του παδιού σας δεν έφαγαν από κανέναν ένα ευρώ.Σας πληροφορώ ότι στο μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων ετών ο δάσκαλος δεν έχει πάρει ένα λεπτό από το ελληνικό κράτος.
Θα μου πείτε υπάρχουν οι τεμπέληδες.Ναι , συμφωνώ.
Θα μου πείτε υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα.Ναι συμφωνώ.
Μήπως όμως και εσείς οι γονείς κάπου αδιαφορείτε;Μήπως και εσείς λέτε βρε δε βαριέσαι , άστο χρονιά είναι και θα περάσει;
Σε κάθε κλάδο υπάρχουν οι αδιάφοροι.Μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν και στο δικό σας;Γιατί επειδή έχουμε δουλέψει αρκετοί από εμάς και στον ιδιωτικό τομέα έχουμε δει ναι μεν να παίρνουν πόδι οι τεμπέληδες , αλλά έχουμε δει και πώς επιβιώνουν εκεί μέσα μερικοί άλλοι.Δεν είναι ο κανόνας όμως.
Εσείς, με τόσα παράπονα μπορείτε να απευθυνθείτε στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων , στο διευθυντή του σχολείο ,στο σχολικό σύμβουλο και στον Προιστάμενο που ανήκει το σχολείο σας.
Από όλες αυτές τις ενέργειες γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν έχετε κάνει καμία ;
Αντίθετα γράφετε, εδώ επί 3 μέρες τώρα , να πετύχετε τι;Να ξεσηκώσετε γονείς;Μακάρι να το κάνατε αυτό.Γιατί η πλειονότητα των εκπαιδευτικών εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες(μικρές και ανήλιαγες αίθουσες , πολυάριθμα τμήματα , έλλειψη προσωπικού) και θα σας πουν αυτοί αν είμαστε οι κηφήνες του ελληνικού δημοσίου.Αν προσφέρουμε ή όχι στα παιδιά σας.
Πηγαίνετε ένα πρωινό έξω από το προαύλιο του σχολείο που υπάρχουν και άλλοι γονείς.Συζητήστε μαζί τους.Εκεί θα δείτε ότι για τους περισσότερους δασκάλους θα ακούσετε τα καλύτερα λόγια.
Μπείτε μέσα και γνωρίστε το δάσκαλο του παιδιού σας.Μη μου πείτε δεν μπορείτε.Και ο ιδιωτικός τομέας δίνει άδεια για ενημέρωση επίδοσης προόδου του παιδιού σας.
Μας κατηγορείτε ότι έχουμε πολλές αργίες.Μήπως έχετε δει από επίσημα ευρωπαικά στοιχεία ποιες χώρες έχουν τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας;Ποιες χώρες σταματούν ανά 2΄μηνο για δεκαπέντε μέρες;.
Κάποιος/κάποια συνάδελφος μας έγραψε προχτές και για το τι γίνεται εκεί.Και απάντηση από εσάς ποια ήταν;Ναι , εδώ και φυσικά δεν είναι Σουηδία.
Βεβαιώς δεν είναι.Ούτε την ίδια υποδομή έχουμε , ούτε τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά τάξη έχουμε ,ούτε και τα τόσα πολλά μαθήματα έχουν που έχουμε εμείς.Και φυσικά ούτε το ίδιο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
Πού είναι η διαμαρτυρία σας αγαπητέ γονιέ όταν μέσα στην τάξη του παιδιού σας υπάρχουν ένα και δυο παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα μαθησιακά ή προβλήματα συμπεριφοράς ή σοβαρά προβλήματα υγείας(π.χ.αυτισμό.) να υπάρχει και ο κατάλληλος εκπ/κος-βοηθός που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη;Καμιά κουβέντα για αυτό.
Όταν μια συνάδελφο είπε για τα ξενύχτια που έχουμε ρίξει για να πάρουμε τα πτυχία μας , την μομφεύατε.Ίσως γιατί δεν γνωρίζετε ότι το 75% των δασκάλων έχουν δεύτερο πτυχίο και το 55% διαθέτουν και μεταπτυχιακό.(Αλήθεια στο δικό σας το επάγγελμα;)Χώρια πτυχία ξένων γλωσσών και πιστοποίση στους Η/Υ(που εκτός από το μεταπτυχιακό -30 ευρώ- για τα άλλα δεν παίρνουμε επιπλέον επίδομα , όπως άλλοι κλάδοι εργαζομένων)
Αυτά είναι στοιχεία που είναι κατατεθημένα στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.Μπορείτε άνετα να το διαπιστώσετε ο ίδιος.
Μέσα στην τάξη είμαστε 5 με 6 ώρες την ημέρα όρθιοι , να παραδίδουμε , να ελέγχουμε ,να γράφουμε στον πίνακα, να δούμε ο Κωστάκης κατάλαβε πώς λύνουμε προβλήματα τεσσάρων πράξεων , η Κατερινούλα κατάλαβε τη δομή της έκθεσης ,ο Γιωργάκης είναι λίγο ανήσυχος τι συμβαίνει κουράστηκε ,πρέπει να του κεντρίσω το ενδιαφέρον ή κάτι συμβαίνει στο σπίτι για παράδειγμα και να έχουμε και το νου μας και στο Γιωργάκη γιατί άργησε που πήγε στην τουαλέτα ή για νερό μήπως χτύπησε πουθενά.
Πάλι δεχτήκαμε επίθεση που είπαμε για τους μισθούς μας.Ναι αγαπητέ γονιέ.Είμαστε στον πάτο των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων , έχοντας και τα περισσότερα τυπικά προσόντα(πτυχία ,μεταπτυχιακά-master κατά ένα γονιό λες και δεν υπάρχει αντίστοιχη ελληνική λέξη- ξένες γλώσσες, πιστοποίηση Η/Υ)και έχουμε κάθε δικαίωμα να ξεσηκωνόμαστε.
Όταν η καθαρίστρια της Βουλής(σέβομαι κάθε δουλειά , προσωπικά μέχρι να διοριστώ έχω κάνει άπειρες δουλειές και αναγνωρίζω την αξία κάθε δουλειάς)αλλά όταν παίρνει 1.800 ευρώ καθαρά πρωτοδιόριστη -χωρίς υπερωρίες-και εμείς με 25 χρόνια υπηρεσίας παίρνουμε 1.400 ναι κύριέ μου θα διαμαρτυρηθώ.Όχι να πάει εκείνη πιο κάτω.Όχι.Να πάω εγώ λίγο πιο πάνω.Δεν θα διαμαρτυρηθώ που οι υπάλληλοι του ΟΣΕ που δουλεύουν με τα ρεπό τους και τις άδειές τους λιγότερες μέρες από εμάς ΄και οι περισσότεροι χωρίς κανένα απολύτως πτυχίο παίρνουν 3.000 και με πλασματικές υπερωρίες και 4.500 ευρώ.Μπράβο τους που το κατάφεραν .Έχω όμως το καθε δικαίωμα να ζητήσω αύξηση και να ζω αξιοπρεπώς.Γιατί ξέρετε και εμείς παιδιά έχουμε , και εμείς σπουδάζουμε παιδιά σε άλλη πόλη και εμείς έχουμε ανάγκες.
Αν πάτε στη Γαλλία , στο Βέλγιο,στη Σουδία ,στη Γερμανία θα δείτε το πόσο οι γονείς σέβονται το δάσκαλο και σε τι θέση τον έχουν στην κοινωνία(ίδιες διακοπές , λιγότερες ώρες διδασκαλίας από εμάς)Και ξέρετε γιατί;Γιατί εκεί υπάρχει και ένας θεσμός.Μια φορά το μήνα οι γονείς παρακολουθούν -στην αρχή υποχρεωτικά ,αργότερα προαιρετικά- τη διδασκαλία .Εκεί βλέπουν οι άνθρωποι τον κόπο και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και το αναγνωρίζουν.
Μακάρι να εφαρμοζόταν και εδώ.Και οι ελάχιστοι τεμπέληδες θα δούλευαν αλλά και εσείς θα αλλάζατε 180 μοίρες την άποψή σας.Θα καταλαβαίνατε το ρόλο του εκπαιδευτικού και όταν θα γυρίζατε από τη δουλειά και ο μικρός Γιαννάκης που δεν πήγε καλά στα μαθηματικά , δεν θα του λέτε ότι φταίει η δασκάλα , αλλά ο ίδιος.΄Και την άλλη μέρα θα είστε στο σχολείο να ενδιαφερθείτε τι δεν πήγε καλά.
Μόνο μια ερώτηση:εσάς ο Γιαννάκης σας ή η Ελενίτσα σας όταν δεν πάει καλά ,μήπως φταίει μόνο η δασκάλα και καθόλου το παιδάκι σας;Αναρωτηθείτε!!!

Μια δασκάλα!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!