Πέννες αλά Βότκα (Penne alla Vodka)
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
500γρ μακαρόνια Πέννες
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες, κον κασέ
1/3 φλιτζανιού νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ελαφρώς πιεσμένες
1/4 φλιτζανιού βότκα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί parmigiano reggiano, (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα αν θέλετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για al dente. Κατεβάστε τα μακαρόνια από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέστε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και κρατήστε τα μακαρόνια στην άκρη μακριά από την φωτιά.
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο στο καυτό λάδι. Τσιγαρίστε, έως ότου το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά, περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε την ντομάτα και νερό. Όταν αρχίσει η σάλτσα να κοχλάζει, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε (8-10 λεπτά). Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέστε τη βότκα, και να κρατούμε χαμηλή τη θερμοκρασία. Ξεσκεπάστε, ανακατεύουμε περιστασιακά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στην σάλτσα. Προσθέστε το μισό τυρί και ανακατέψτε απαλά.
Όταν τα ζυμαρικά ζεσταθούν αρκετά, σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα τυρί.
Καλή Όρεξη!