tromaktiko: «Καθαρά» τα όπλα των δύο συλληφθέντων

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Καθαρά» τα όπλα των δύο συλληφθέντων



«Καθαρά» είναι τα πιστόλια Glock των 9 mm που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο βομβιστών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Τα όπλα των δύο νεαρών που κατασχέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» ή οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, η βαλλιστική εξέταση θα συνεχιστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Την ίδια ώρα, οι δύο νεαροί αναμένεται να μεταφερθούν στην Ευελπίδων, όπου θα τους ασκηθούν διώξεις για την τετραπλή τρομοκρατική επίθεση.  Εν συνεχεία, ο ένας εξ αυτών θα μεταφερθεί στο Εφετείο, όπου θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος του στο παρελθόν. Ο νεαρός καταζητούνταν από την αστυνομία για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και εις βάρος του υπάρχει δικογραφία για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.40 το μεσημέρι ένας νεαρός παρέδωσε ένα πακέτο σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών Swift στην οδό Αστυδάμαντος 71. Ο νεαρός έφυγε βιαστικά χωρίς να περιμένει την απόδειξη και, όταν η υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα επιχείρησε να το ταξινομήσει, αυτό εξερράγη, τραυματίζοντάς την ελαφρά στα δάκτυλα.
Η Αστυνομία ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό βασιζόμενη κυρίως στην περιγραφή του αγνώστου που παρέδωσε το δέμα και στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Στη συνέχεια, οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της εταιρείας ACS, για να παραδώσουν το δεύτερο δέμα, και εκεί όμως κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων.
Λίγο αργότερα, ο δράστης εντοπίστηκε στην οδό Ριζάρη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν εν τω μεταξύ κινητοποιηθεί, συνοδευόμενος από ένα δεύτερο άτομο. Κοντά σε στάση λεωφορείου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ύποπτο σακίδιο, το οποίο απεδείχθη ότι περιείχε άλλα δύο παγιδευμένα δέματα. Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, ο ένας δήλωσε ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος» και «αντάρτης πόλης» και αρνήθηκε να μιλήσει ή να δώσει τα στοιχεία του, ενώ ο δεύτερος φέρεται να είπε:
«Πρόσεχε γιατί το πακέτο είναι παγιδευμένο. Μην το ανοίγεις γιατί θα γίνει έκρηξη» λένε οι αστυνομικοί ότι τους προειδοποίησε ένας εκ των συλληφθέντων.
Υπάλληλος του καταστήματος, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει ότι «ένας κύριος που φορούσε γυαλιά ηλίου και μιλούσε Ελληνικά, παρέδωσε ένα δέμα με προορισμό την Ολλανδία και έφυγε βιαστικά χωρίς να ζητήσει απόδειξη».  Όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος, ο άνδρας ήταν εμφανώς μεταμφιεσμένος και συμπληρώνει ότι αντελήφθη αμέσως ότι αυτός φορούσε περούκα.  Και τα τρία παγιδευμένα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ..
zougla.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!