tromaktiko: Η Αλ-Κάιντα ανακοινώνει νέες αιματηρές επιθέσεις εναντίον των σιιτών

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Αλ-Κάιντα ανακοινώνει νέες αιματηρές επιθέσεις εναντίον των σιιτών



Η Αλ-Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Τρίτης εναντίον σιιτών στη Βαγδάτη και ανακοίνωσε νέες επιθέσεις...



 εναντίον της σιιτικής κοινότητας, η οποία πήρε τον έλεγχο του Ιράκ μετά την υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2003, έπειτα από 80 χρόνια κυριαρχίας των σουνιτών.

Σε ανακοίνώση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ισλαμιστικό ιστότοπο "αλ Χανέιν", το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), "ομπρέλα" των ανταρτικών οργανώσεων των δρουν υπό την καθοδήγηση της Αλ-Κάιντα, υποστηρίζει πώς "οι μουτζαχεντίν διεξήγαγαν μια νέα εκστρατεία για να πάρουν εκδίκηση για τη Μητέρα των πιστών και τους συντρόφους του προφήτη, αφού οι σιίτες έδειξαν την έχθρα τους εναντίον της".

Οι σιίτες κατηγορούν την Αΐσα, κόρη του Αμπού Μπακρ, συντρόφου του Μωάμεθ, ότι διεξήγαγε πόλεμο εναντίον του ιμάμη Άλι, εμβληματικής φυσιογνωμίας των σιιτών, το 656.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010, ένας κουβεϊτιανός σιίτης ιερωμένος που ζει από το 2004 εξόριστος στη Βρετανία, ο σεΐχης Γιάσερ αλ-Χαμπίμπ, είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό δίκτυο πως η Αΐσα ήταν "εχθρός του Θεού". Το Κουβέιτ του είχε αφαιρέσει αμέσως την υπηκοότητα.

Το βράδυ της Τρίτης, μέσα σε μερικά λεπτά, οι εκρήξεις 12 παγιδευμένων αυτοκινήτων, τριών βομβών και μιας μαγνητικής βόμβας στοίχισαν τη ζωή σε 64 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 300 σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας.

"Ήταν μόνο μια ημέρα, όμως θα υπάρξουν και πολλές άλλες γεμάτες με αίμα και η οσμή του θανάτου δεν θα αφήσει" τους σιίτες, προστίθεται στην ανακοίνωση



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!