tromaktiko: Καίνε τον... καρνάβαλο Ρούνεϊ!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Καίνε τον... καρνάβαλο Ρούνεϊ!



Στο Κεντ της Αγγλίας οι ετοιμασίες των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ «Γκάι Φόουκς» έχουν ως επίτιμο πρόσωπο τον Γουέιν Ρούνεϊ, του οποίου ένα τεράστιο ομοίωμα θα τυλιχθεί στις φλόγες!

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ γιορτάζεται από τους προτεστάντες του Νησιού και οργανώνεται στη μνήμη της βραδιάς, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «νύχτα των πυρών θριάμβου». Στις 5 Νοεμβρίου του 1605 Καθολικοί συνωμότες, με γνωστότερο τον Γκάι Φόουκς, επιχείρησαν να επαναφέρουν τον Καθολικισμό στη Μεγάλη Βρετανία, τοποθετώντας μεγάλες ποσότητες μπαρουτιού και πυροτεχνημάτων κάτω από τη Βουλή και σε διάφορα μέρη του παλατιού με στόχο τη δολοφονία του Τζέιμς του Α'.

Η συνομωσία τους, όμως, αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν πυροδοτήσουν τον μηχανισμό και στην έρευνα που διεξήχθη ο Γκάι Φόουκς συννελήφθη, ομολόγησε και κατά τη συνήθη τακτική εκείνων των χρόνων, εκτελέστηκε μαζί με τους συνεργάτες του, τους οποίους και ομολόγησε, αφού αρχικά βασανίστηκε, βεβαίως... Ένα χρόνο αργότερα αποφασίστηκε να τιμηθεί η ημέρα του... παρολίγον πραξικοπήματος και από τότε αποτελεί μία ετήσια γιορτή στην Αγγλία.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων όπως θα καταλάβατε και εσείς από την παραπάνω ιστορία είναι η πυρπόληση του εκάστοτε ομοιώματος. Από αυτή την... τιμητική θέση έχουν περάσει μεταξύ άλλων οι Γκόρντον Μπράουν, Τσέρι Μπλερ, Ράσελ Μπραντ και εσχάτως η Κέιτι Πράις. Φέτος, την τιμητική του θα έχει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος απεικονίζεται στο ένα του χέρι να κρατά το νέο του συμβόλαιο με τους «Κόκκινους Διάβολους» και από την άλλη μία βαλίτσα με χρήματα, ενώ τα αυτιά του είναι παρόμοια με εκείνα του Σρεκ...

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος αυτής της έμπνευσης, Τσαρλς Λέιβερ, η επιλογή βασίστηκε στις εξωγηπεδικές ιστορίες που είδαν φέτος το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τον Ρούνεϊ, όπως επίσης και τις εξελίξεις στις σχέσεις του με τη Γιουνάιτεντ. «Προσωπικά συχαίνομαι το ποδόσφαιρο και είναι χαρούμενος που θα μπορέσω να «κάψω» έναν ποδοσφαιριστή. Ένα από τα μέλη μας είναι οπαδός της Γιουνάιτεντ και μας βοήθησε αρκετά στην παρουσίαση του ομοιόματος, με λεπτομέρειες για τη φανέλα της ομάδας, όπως επίσης και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση», ήταν οι δηλώσεις του...

http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!