Έχει ενδιαφέρον να μάθετε ότι από τα 35 χιλιάδες πόδια και πάνω, τα κρασιά έχαναν σχεδόν το 40% στο άρωμα και στη γεύση τους! Οι οινοχόοι προσπαθούσαν και με δυσκολία μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν, αφού όλα έμοιαζαν να είναι ίδια. Υπήρχαν περιπτώσεις που το κρασί εξαφανιζόταν από το στόμα, όπως εξαφανίστηκαν και οι φυσαλίδες από τις σαμπάνιες! Αυτό σημαίνει ότι ένα ακριβό κρασί ή σαμπάνια στον αέρα πάει απλά χαμένο...Επίσης, ένα ποτήρι κρασί στον αέρα ισοδυναμεί με δύο στο έδαφος -λόγω αυξημένης πίεσης και λιγότερου οξυγόνου- που σημαίνει ότι μην απορήσετε αν αισθανθείτε κάποια ζαλάδα.
''newsbeast''
p.p