tromaktiko: Ο Παπουτσής έπεσε σε παγίδα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Παπουτσής έπεσε σε παγίδα



Τι γυρεύει η ΕΦΕΕ στην Κατεχάκη; Όπου ΕΦΕΕ βάλτε εσείς Χρήστος Παπουτσής, και όπου Κατεχάκη, Ελληνική Αστυνομία. Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να παραδώσει το...
υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (και ας λέγεται πλέον Προστασίας του Πολίτη) στον πάλαι ποτέ πρόεδρο της ΕΦΕΕ, και εκ των αγαπημένων παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου, ξένισε πολλούς. Ειδικά όταν στην εικόνα της ανάλυσης προστίθεται η φιγούρα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον οποίο και αντικαθιστά ο Χρήστος Παπουτσής. Οι προσδοκίες είναι εκ των πραγμάτων υψηλές.

Αν το δούμε λίγο πιο σφαιρικά, θα οδηγηθούμε πιθανότατα σε άλλη εκτίμηση: Ο Γιώργος Παπανδρέου έστησε μια έξυπνη παγίδα για τον Χρήστο Παπουτσή. Και ο τελευταίος, έπεσε μέσα, ενδεχομένως όχι χωρίς να το καταλαβαίνει. Η δημόσια τάξη είναι το διαχρονικό διακύβευμα αιχμής για την ελληνική κοινωνία, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μας γέμισε μετανάστες. Και το κοινό έγκλημα γιγαντώθηκε, αφού οι ‘κακοί μετανάστες’ χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές και ως άλλοθι από το εγχώριο έγκλημα. Η κοινωνία, άλλωστε, ήταν πάντα προκατειλημμένη έναντι των ξένων.

Ο Χρυσοχοϊδης τα πήγε καλά. Ακόμη και αν συνυπολογίσει κανείς ότι μια βόμβα που τελικά σκότωσε τον υπασπιστή του, έφτασε μέχρι το διπλανό γραφείο από το δικό του. Επί ημερών του, η αστυνόμευση στους δρόμους και τις γειτονιές έγινε καλύτερη. Από εκεί ξεκινάει ο Παπουτσής.

Γιατί λοιπόν ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον Χρήστο Παπουτσή για τη δουλειά. Από το Μέγαρο Μαξίμου, το πολιτικό επιχείρημα που μοιράζεται, δίκην ανεπίσημης διαρροής, είναι πως ο Χρήστος Παπουτσής, κατεξοχήν εκφραστής του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, διασφαλίζει ότι η Αστυνομία δεν θα παρεκτραπεί. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, και να το βλέπεις στην πράξη. Τι θα γίνει για παράδειγμα στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; Σκεφτείτε το, και εδώ είμαστε μέχρι τότε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κινήθηκε ως πολιτικός ‘killer’. Ο Παπουτσής ήταν μια διαρκής ενόχληση, αυτόν τον χρόνο μετά την εκλογική νίκη του περσινού Νοεμβρίου. Ασκούσε κριτική στην Κυβέρνηση, κάποιους υπουργούς τους διαπόμπευσε δημοσίως, και κέρδισε διαρκώς πόντους στη δημοφιλία μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αντίθεσής του με την πολιτική του μνημονίου. Μέσα στην Κυβέρνηση, γίνεται συνυπεύθυνος. Και άντε να τα βγάλει πέρα με έναν τόσο δύσκολο τομέα. Ένα ‘αγκάθι’ λιγότερο λοιπόν, για τον Γιώργο Παπανδρέου.

http://www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!