tromaktiko: Την υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Την υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού



...και του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, ζητούν επιτακτικά , οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας».


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», θα προβούν σε νέα σχετική συνέντευξη Τύπου σε μία από τις ανενεργές παραγωγικές μονάδες της εισηγμένης, οι εργαζόμενοι θα παρουσιάσουν στοιχεία, από τα οποία εξάγονται οι πολλαπλές υποσχέσεις κυβερνητικών στελεχών για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της εταιρείας.
Ουσιαστικά σε αυτό το χρονικό σημείο εκτιμάται ότι χρειάζεται η πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, των πιστωτριών τραπεζών και της διοίκησης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας».
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς παρά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού (που εκφράστηκε μάλιστα στους εργαζόμενους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη 26/10 και την Αλεξανδρούπολη 23/10),αλλα και του κ. Χρυσοχοΐδη στη Βέροια (30/10) το θέμα παραμένει άλυτο, σε μια εποχή που επιβάλλεται η παραγωγική διαδικασία και ανάπτυξη αλλά και σε περιοχές όπως η Κομοτηνή και Νάουσα με αυξημένο πρόβλημα της ανεργίας, πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί ο νόμος του κράτους για την ΕΝΚΛΩ,(ΦΕΚ 956 30/06) και ενώ ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στους εργαζόμενους της επιχείρησης τη δέσμευση της κυβέρνησης να δοθούν τα κεφάλαια στην εταιρεία ώστε να προχωρήσει και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.
Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως καθ ύλη αρμόδιος ,φαίνεται ότι εγείρεται ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο, ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας και κωλυσιεργίας
Η οικονομική ύφεση και η υψηλή ανεργία που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα, δεν αφήνουν περιθώρια για κλείσιμο μιας ακόμη μεγάλης επιχείρησης και την απώλεια τόσων πολλών θέσεων εργασίας. ... Καλούμε την κυβέρνηση, να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις τις και να υλοποιήσει άμεσα το Σχέδιο Χρηματοδότησης της ΕΝΚΛΩ έτσι ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να μπορέσει να εφαρμοστεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο.
Μη μας στερείτε την δουλεία μας
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝ.ΚΛΩ.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!