tromaktiko: Επετειακή... πρόσληψη Γκμοχ!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επετειακή... πρόσληψη Γκμοχ!



Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό αλλά ο Γιάτσεκ Γκμοχ σαν σήμερα, στις 15 Νοεμβρίου του 1979 πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα για να αναλάβει ελληνικό σύλλογο, τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Κι όμως 31 χρόνια μετά επιστρέφει στον Παναθηναϊκό! Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, ο Γιάτσεκ Γκμοχ φθάνει στα Γιάννινα, αφού έχει συμφωνήσει  να αναλάβει τον τοπικό ΠΑΣ.

Ο Πολωνός τεχνικός σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής συμφώνησε να εισπράττει 130.000 δρχ το μήνα, ενώ αρχικά ζητούσε περίπου τα διπλά (240.000 δρχ).

Η πρόσληψη του Γκμοχ έγινε με ενέργειες του τότε υπουργού άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ ο οποίος είχε ζητήσει από τον υπουργό των σπορ της Πολωνίας τον Αντρέι Στρεϊλάου ο οποίος όμως ήταν δεσμευμένος με την Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας.

Τελικά οι Πολωνοί επέλεξαν το Γκμοχ. Ο Γκμοχ είδε τον αγώνα Εθνικού – ΠΑΣ (3-1) την Κυριακή 18 Νοεμβρίου κι έφυγε για το Όσλο. Ανέλαβε τον ΠΑΣ και τυπικά από την 1η Δεκεμβρίου...

Πλέον, ακρίβως 31 χρόνια μετά ο Πολωνός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, μετά την απόλυση του Νίκου Νιόπλια από το Τριφύλλι!

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!