tromaktiko: «Προστατεύοντας την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!»

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Προστατεύοντας την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!»



..το 6ο Παγκρήτιο Συνέδριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ρέθυμνο σημαδεύει τον νού καί την καρδιά μας!
Θαυμάσια οργανωμένο από το τοπικό τμήμα του ΕΕΣ , με διαλεκτούς ομιλητές σε καυτά θέματα που πράγματι ενεργοποιούν, ευαισθητοποιούν καί τελικά σημαδεύουν τον νού καί την καρδιά , με δράσεις καί εκδηλώσεις που μάγεψαν καί κατάπληξαν ,με εκπληκτική Παγκρήτια μα καί Ρεθεμνιώτικη συμμετοχή που ανερχόταν σε τουλάχιστον 450 πρόσωπα καί κυρίως με μιά ζεστασιά καί ανθρωπιά που τους ενθουσίασε όλους , το 6ο Παγκρήτιο Συνέδριο των Περιφεριακών Τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού που έγινε στις 23 καί 24 Οκτωβρίου 2010 ,στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρέθυμνο» άφησε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις σε όλους όσους το παρακολούθησαν.

Με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες, έχοντας όμως παρακαταθήκη τις δεκαετίες πολύτιμης καί ποικίλης προσφοράς στην πόλη μας μα καί τον νομό μας, το Δ.Σ. του τμήματος κινήθηκε με την αμέριστη βοήθεια χορηγών καί φίλων, βάζοντας σε ενέργεια όλες του τις δυνατότητες καί βέβαια σκληρή δουλειά, φαντασία καί την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, τον ΕΕΣ με τα ιδανικά του καί την ίδια την πόλη μας.
Η αρχική επιδίωξη γιά ένα «αξιοπρεπές» Συνέδριο μετετράπει, με την πλούσια καί από καρδιάς αρωγή των χορηγών μα καί των εθελοντών του, σε ενα υποδειγματικό, Αριστο Συνέδριο που απέσπασε μόνον επαίνους!
Ολα ξεκίνησαν με την Εναρκτήρια προσευχή από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιο. Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του τμ.Ρεθύμνης ΕΕΣ κ.Στάθη Ηλιάκη καί χαιρετισμοί, ενώ την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΣ κ.Γεώργιος Χλαμπουτάκης.
Οι τιμητικές διακρίσεις από την Κεντρική Διοίκηση σε πράγματι σημαντικότατους Ρεθυμνίους που ίδρυσαν καί το τμήμα του ΕΕΣ στην πόλη μας το Ιστορικό έτος 1922, δηλαδή των εκλιπόντων, Θεμ.Μοάτσου,Ιατρού,Βουλευτού,Δημάρχου (Προέδρου του τμήματος), Μιχ.Πρεβελάκη,Γυμνασιάρχου (Γραμματέα) καί Εμμ.Καούνη ,επιχειρηματία (Ταμία) που βραβεύθηκαν μετά θάνατον με το ασημένιο μετάλλιο του ΕΕΣ

καί των μεγάλων του σημερινών χορηγών, κ.Δ.Δασκαλαντωνάκη,επιχειρηματία του Ομίλου «Ακουίλα» στον οποίο ανήκει καί το ξεν/χείο «Πόρτο Ρέθυμνο» καθώς καί των αφών Δομαζάκη, Μάνου καί Κων/νου,επιχειρηματιών της εταιρείας «Κρέτα Φαρμ» που έλαβαν το χάλκινο μετάλλιο του ΕΕΣ... έδωσαν κατόπιν το στίγμα υψηλών προδιαγραφών του Συνεδρίου.
Η μαντινάδα δε του Γ.Λέκκα
«Η ρίζα κάνει την κορφή
κι η ρίζα την ξεραίνει
κι ας είναι μεσ’τη γής χωστή
καί καταφρονεμένη!»
με την οποία ξεκίνησε η βράβευση, απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα του ακροατηρίου που δεν «ξεχνά»!!
Η Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ , με εκπρόσωπό της τον Ρεθεμνιώτη στην καταγωγή κ.Γεώργιο Χλαμπουτάκη Αντιπρόεδρο του ΕΕΣ, τίμησε καί ενδυνάμωσε με το ανάλογο κύρος την όλη προσπάθεια που πλαισίωσαν η κ.Α. Πορτοκαλάκη, Δ/ντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφ.ΕΕΣ που μίλησε με θέμα, «Οδεύοντας προς το 2020 - Οραμα καί στρατηγική γιά έναν κόσμο με Αξιοπρέπεια», ο κ.Ι. Σκαράκης , Περιφερειάρχης Κρήτης ΕΕΣ καί Πρόεδρος Περ.Τμ.ΕΕΣ Χανίων με θέμα, «Παγκοσμιότητα – Μία από τις βασικές αρχές του Ερυθρού Σταυρού καί αντιδιαστολή από την πολυσηζητημένη έννοια της Παγκοσμιοποίησης», ο Ρεθύμνιος κ.Ν. Παπαδογιαννάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου καί πνευματικός ταγός της πόλης μας, με θέμα «Η Ελληνική Ιδιοπροσωπεία στον καιρό της Παγκοσμιοποίησης», η κ.Ι. Μαρή, Πρόεδρος Παγκόσμιας Οργάνωσης Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής – Εκπαιδεύτρια Ψυχολόγος στο τμήμα Ψυχολογίας
Του Παν/μίου Κρήτης, με θέμα, «Προγεννητική Αγωγή – Αγωγή Υγείας-Πρόληψης στις ρίζες της ζωής», η κ.Α. Ελευθεριάδου-Γκίκα Δρ.Παν/μίου Αθηνών,επιμ.Β’ΩΡΛκλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, με θέμα «Νέα δεδομένα στην Αλλεργική ρινίτιδα», η κ. Σ. Τριλίβα, Κλινική ψυχολόγος, καθηγήτρια του τμήματος ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης με θέμα, «Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια – Μιά βιωματική εμπειρία», ο κ.Κ. Κανέλλος, μέλος Ευρωπαικής Συντονιστικής Επιτροπής Νεότητας ΕΣ,Διασώστης-Εκπαιδευτής εκπαιδευτών Σωμ.Σαμαρειτών,Διασωστών καί Ναυαγοσωστών ΕΕΣ, με θέμα, «Η Νεότητα του ΕΣ, θεματοφύλακας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», Ο κ.Π. Δραγάτης ,εκπρόσωπος του Σωμ.Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ καί η κ.Π. Μαραγκάκη, κοινωνική λειτουργός στο Περ.Τμ.Ηρακλείου ΕΕΣ, με θέμα, «Παρουσίαση Καινοτόμων δράσεων στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ», ο κ.Α. Γερασιμάτος, Διασώστης-Εκπαιδευτής εκπαιδευτών αναπληρωτής Δ/ντης της Δ/νσης Σωμ.Σαμαρειτών Διασωστών καί Ναυαγοσωστών ΕΕΣ καί η κ.Ε.Σακελλαρίου Προισταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Περ.Τμ .Ηρακλείου ΕΕΣ.
Βέβαια από το 6ο Συνέδριο ΕΕΣ δεν έλλειψαν οι δράσεις όπως η Εναρξη Λειτουργίας Κέντρου Επιχειρήσεων Παράκτιας Εποπτείας του Σώματος εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών καί Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ στην Μαρίνα της πόλης μας όπου καί χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιος καθώς καί η εντυπωσιακή Ασκηση Θαλάσσιας Διάσωσης σε Αστικό Περιβάλλον του ιδίου Σώματος του ΕΕΣ στην οποία συμμετείχαν 55 εθελοντές Σαμαρείτες απ’όλη την Κρήτη καί που παρακολούθησαν οι Σύνεδροι καί αρκετός κόσμος.
Μα από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει καί μία Καλλιτεχνική Εκδήλωση. Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου, εκεί ,στον χώρο του συνεδρίου στο ξεν. «Πόρτο Ρέθυμνο», ο δικός μας, άξιος, ταλαντούχος καί αγαπητός σε όλους κ.Μπάμπης Πραματευτάκης ,καλλιτεχνικός Δ/ντης του Ελληνικού Ωδείου Ρεθύμνης παρουσίασε ένα απόσπασμα τού , οικολογικού σε περιεχόμενο, μουσικού εικονοδράματος «Αδελφή μου Θάλασσα» με ταυτόχρονη προβολή σε γιγαντοοθόνη. Ολοι κυριολεκτικά μαγεύτηκαν από το ίδιο το έργο μα καί από τις ερμηνείες των τραγουδιστών κ.Φ.Βαλαρή, κ.Μαριέλας Βιτώρου καί κ.Ρ.Σκουμπουρδή.
Μετά την λήξη του Συνεδρίου πάνω από 100 σύνεδροι ακολούθησαν εθελοντές – ξεναγούς του ΕΕΣ γιά μία επίσκεψη στο καταπληκτικό μας Λαογραφικό Μουσείο, που είχε μείνει ανοιχτό γι’αυτόν τον σκοπό καί γιά μιά βόλτα στην Πόλη.
Σημειωτέον ότι στο συνέδριο συμμετείχαν όλα τα περιφ.Τμήματα του ΕΕΣ στην Κρήτη δηλ.Χανιά, Ηράκλειο, Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ.Νικόλαος, Καστέλλι Κισσάμου καί η Επιτροπή ΕΕΣ Μοιρών καθώς καί πολλοί Ρεθύμνιοι – φίλοι του ΕΕΣ μαζί με εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, του στρατού, του λιμενικού σώματος κ.τ.λ.καί τοπικών σωματείων καί συλλόγων.
Χωρίς χορηγούς όμως ένα τέτοιο συνέδριο δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Ετσι ας εκτιμηθεί δεόντος η προσφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τον Νομάρχη κ.Γ.Παπαδάκη, του Δήμου Ρεθύμνης με τον Δήμαρχο κ.Γ.Μαρινάκη, το ξεν/χείο «Πόρτο Ρέθυμνο» του Ομίλου «Ακουίλα» της οικογένειας κ.Δ.Δασκαλαντωνάκη που φιλοξένησε το Συνέδριο, του Εμπορικού επιμελητηρίου με τον Πρόεδρό του κ.Γ.Γιακουμάκη, του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης με τον Πρόεδρό του κ.Ε.Βουρβαχάκη, της «Γραφοτεχνικής Κρήτης – Ρεθεμνιώτικα Νέα», των εκδόσεων «Ραδάμανθυς – Κρητική Επιθεώρηση», της «Κρέτα Φαρμ», των βιβλιοχαρτοπωλείων Ε.Λιανδρή καί Ν.Κλαψινάκη, του Λιμενικού Ταμείου με τον Πρόεδρό του κ.Μ.Αλεφαντινό καί του Λιμενάρχη Ρεθύμνης κ. Φ.Δασκαλάκη, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ρεθύμνης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης καί του θεραπευτηρίου «Ιασης»-Γεν.Κλινική Γαβριλάκη, διότι όλοι ,καθένας από την δική του πλευρά, βοήθησαν όσο αυτό ήταν δυνατόν, με προθυμία καί εκτίμηση στο πραγματικά πολυποίκιλο, πολύτιμο καί απαραίτητο έργο που επιτελεί ο ΕΕΣ στον τόπο μας.
Το Δ.Σ. σαν Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μαζί με την οργανωτική υποστήριξη της κ.Μ.Καλεμάκη,Εκπαιδεύτριας Νοσηλευτικής στο Περιφ.Τμ ΕΕΣ .Ρεθύμνης η οποία ήταν καί η Συντονίστρια του Συνεδρίου, του κ.Κων/νου Καλφούντζου ,Εκπαιδευτή καί Αρχηγού του Σωμ.Σαμαρειτών-Διασωστών καί Ναυαγοσωστών στο Περιφ.Τμ.ΕΕΣ Ρεθύμνης μα καί όλων των αξιοθαύμαστων εθελοντών του που δούλεψαν καί βοήθησαν με την ψυχή τους γιά την επιτυχία του 6ου Παγκρητίου Συνεδρίου τους, πέτυχαν τον σκοπό τους απόλυτα καί ασυζητητί!
Καί σε άλλα τέτοια άξια καί ανθρώπινα με το καλό!
http://rethemnosnews.gr/2010-06-18-10-16-53/2123-l-r.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!