tromaktiko: Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι του Βελβενδού

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι του Βελβενδού



Την απόφασή τους να απέχουν οριστικά και αμετάκλητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής επαναβεβαίωσαν οι δημότες του Βελβεντού σε λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Βελβεντού, διεκδικώντας την ανεξαρτησία του δήμου...
Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τη θεσμική εκπροσώπηση του δήμου, μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εταιρείας της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία, μετά την αναγνώριση του καταστατικού και τις αρχαιρεσίες, συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο τον απερχόμενο δήμαρχο Βελβεντού Μανόλη Στεργίου.

Η λαϊκή συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή, καθώς συμμετείχαν πάνω από χίλια άτομα, ενώ τη δική της σφραγίδα έβαλε για άλλη μία φορά η νεολαία της κωμόπολης. Είχαν προηγηθεί τέσσερις πάνδημες λαϊκές συνελεύσεις και ένα άτυπο δημοψήφισμα, όπου είχε πάρει μέρος το 77,2% του εκλογικού σώματος των βουλευτικών εκλογών του 2009. Το 95,64% των ψηφισάντων απάντησε "όχι" στη συμμετοχή των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις εκλογές για τον ενιαίο δήμο Σερβίων - Βελβεντού, κατόπιν απαίτησης της συντονιστικής επιτροπής, όλοι οι συνδυασμοί -πλην του υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ- δεν έχουν υποψηφίους για την εκλογική περιφέρεια Βελβεντού, ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ που αρχικά είχε κατεβάσει υποψηφίους, στην πορεία τούς απέσυρε.
http://www.aftodioikisi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!