tromaktiko: Θεμα-Αναρτηση: ''Αντιπαραγωγικοι στρατιωτικοι''

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θεμα-Αναρτηση: ''Αντιπαραγωγικοι στρατιωτικοι''



Διαβάζοντας τις αναφορές για τους ‘’αντιπαραγωγικούς’’ στρατιωτικούς και τις ένοπλες δυνάμεις θα ήθελα να παραθέσω τα εξής. Αρχικά θα πρέπει πιστεύω να ξεκαθαρίσουμε σε ποιους αναφερόμαστε. Υπάρχουν στρατιωτικοί που είναι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είναι οι λεγόμενοι ‘’γραφιάδες’’.
Για τους μάχιμους θα δώσω πραγματικά εύσημα και αναγνωρίζω τις προσπάθειες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πολιτεία και την χώρα και το κουράγιο που δείχνουν στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Μακάρι να είχαμε ακόμα περισσότερους μάχιμους στρατιωτικούς.
Ωστόσο, για τους ‘’γραφιάδες’’ των Ε.Δ. θα πρέπει (δυστυχώς) να συμφωνήσω ότι είναι εν μέρει αντιπαραγωγικοί καθώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους δημοσίους υπάλληλους. Ίσως είναι και σε καλύτερη κατάσταση καθώς, όντας και εγώ φαντάρος , έβλεπα εκ των έσω τα γεγονότα. Τα ρεπό που έπαιρναν ήταν εξωφρενικά (υπήρχαν περιπτώσεις όπου για 2 βάρδιες το μήνα, έπαιρναν ρεπό 5 μέρες, κ.α.) , τις περισσότερες υπηρεσίες τις έκαναν οι φαντάροι οπότε δεν έμενε κάτι για τους στρατιωτικούς, το ωράριο τους είναι ίδιο με των δημοσίων υπάλληλων (15:00 σχόλαγαν), λάμβαναν επιδόματα τα οποία πιστεύω δεν έπρεπε να λαμβάνουν (επίδομα επικινδυνότητας(!) για τον στρατιωτικό του γραφείου..Ελεος…Τι επικίνδυνο υπάρχει στο γραφείο??), σπατάλες σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και όλα πολλά ευτράπελα…. Έχοντας την εμπειρία του στρατού αλλά και από γνωστούς και συγγενείς που διηγούνται τις ιστορίες τους, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν θα πρέπει βεβαίως να γενικεύουμε το φαινόμενο, αλλά όντως θα πρέπει να γίνουν μερικές αλλαγές στις Ε.Δ. (είναι δυνατόν να έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό στρατηγών με αυτό των ΗΠΑ?). Σε συνομιλίες με μάχιμους των Ε.Δ. διαπίστωνα την ανισότητα εις βάρος τους, καθώς είχαν παρόμοια δικαιώματα και απολαβές με τους στρατιωτικούς των γραφείων. Αν γίνει διαχωρισμός πιστεύω στους μάχιμους των Ε.Δ. και τους ‘’γραφιάδες’’, θα είναι ένα πρώτο βήμα για να ξεκαθαριστεί το τοπίο.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!